Defecte de refracție hipermotropia

Reactualizat la:
Defecte de refracție hipermotropia
Hipermetropia este o problema de vedere obisnuita, care afecteaza aproximativ un sfert din populatie. Persoanele afectate de hipermetropie pot vedea obiectele îndepartate foarte bine, dar au dificultati în vederea celor din apropiere.

Care sunt cauzele hipermetropiei?

Globul ocular al persoanelor hipermetrope este mai scurt decât normal si ca urmare, razele de lumina care intra în ochi sunt focalizate în spatele retinei.

Multi copii se nasc cu hipermetropie, dar unii dintre ei se vindeca odata cu alungirea globului ocular odata cu cresterea normala a organismului.
Oamenii confunda hipermetropia cu presbiopia, afectiune în care exista de asemenea dificultati în vederea de aproape, dar care are o cu totul alta cauza.

Semnele hipermetropiei

Hipermetropii se plâng de dureri de cap sau de ochi si se pot simti obositi când au de facut o munca ce necesita vedere de aproape. Daca aveti aceste simptome în timp ce purtati ochelari sau lentile de contact, aveti nevoie de o examinare oftalmologica si de o noua prescriptie.

Tratamentul hipermetropiei

Hipermetropia poate fi corectata cu ochelari sau cu lentile de contact. Prescriptia dumneavoastra va avea un numar pozitiv (cu plus), de exemplu +2,50.

S-ar putea sa aveti nevoie sa purtati ochelarii tot timpul, sau doar la lucrul de aproape, de exemplu la citit, lucrat la computer, etc.
Orădenii pot apela cu încredere la noul cabinet de oftalmologie şi optică de calitate. Cabinetul Optica New Eyes, este situat în centru, pe Str. Avram Iancu, nr.2 lângă OTP BANK, vis-a-vis de restaurantul BIGYS.

Cabinetul aparţine dr. Abu–Taleb Abdel-Rahman, care a activat până în luna mai 2015 la parterul blocului Cicero (lângă Electrica). Doctorul, împreună cu opticienii Lia şi Eva au hotărât să se mute în noua locaţie pentru a oferi un act medical de calitate cu aparatură modernă, dar şi preţuri corecte faţă de pacienţi şi clienţi. „Suntem o unitate complexă, care oferim consultaţii cu aparatură de ultima generaţie. Avem medici competenţi la orice oră, iar personalul tehnic are o pregătire vastă (nu doar strict pentru confecţionare de ochelari). Medicii cu care lucrăm sunt: medicul primar oftalmolog dr. Moldoveanu Silvia, medicul specialist oftalmolog dr. Gale Elisabeta şi subsemnatul”, spune dr. Abu–Taleb Abdel–Rahman.

Aparatură performantă

Cabinetul de consultaţii este dotat cu aparatură nouă de ultima generaţie, de foarte bună calitate. Nu lipseşte nimic din cele trebuincioase unei consultaţii complete. „O prescripţie garantată a ochelarului, presupune totodată şi o examinare măcar sumară a ochiului. Dacă cu ochelarul vedem bine, nu este exclusă existenţa unei boli şi am putea avea surpriza ca din cauza ei (ca în cazul glaucomului), să vedem bine de tot, dar într-o clipă să pierdem vederea brusc, fără să ne fi ştiut bolnavi”, este de părere medicul.

Optica New Eyes

Cabinetul are în dotare biomicroscop oftalmologic, computer pentru măsurarea dioptriilor ochiului, aparat electronic noncontact pentru măsurarea tensiunii oculare, aparat de verificare a ochelarilor, dar şi de examinarea FO.

Recomandarea tipului de lentilă şi de ochelar ce se potriveşte fiecărei boli, fiecărei vârste sau profesii este foarte importantă. Din acest punct de vedere, cabinetul oferă avantajul (rar întâlnit) al unui staf şi opticieni care sunt foarte pricepuţi! Aceştia cunosc foarte bine tipurile de lentile, proprietăţile lor, eventuale defecte ascunse ale materialelor, deoarece au lucrat chiar şi la fabricarea lentilelor (acolo unde cândva se făceau lentilele ZEISS).

Oferta de rame este foarte bogată. „Urmărim linia modei astfel încât purtarea ochelarului să fie în pas cu ultimele tendinţe în materie. Nici sportivii nu sunt neglijati, oferindu-le rame şi lentile conform sportului practicat”, subliniază dr. Abdel Rahman.

Preţuri corecte şi gratuităţi

Ochelarii executaţi la Optica New Eyes sunt garantaţi. Reparaţiile posibile pentru clienţii cabinetului sunt gratuite. Sortimentul de rame şi lentile este variat şi în ceea ce priveşte preţurile sunt pentru toate gusturile şi posibilităţile financiare. Cabinetul nu lucrează cu plata în rate pentru că nu vrea să umfle preţurile şi să pună clienţii la costuri suplimentare ascunse, umflând preţul la rame şi lentile.

„Pacienţii şi clienţii noştri vor fi bine informaţi şi sfătuiţi. Vor primi indicaţiile corecte despre tipul de lentile care li se potrivesc şi despre când au nevoie de ochelar progresiv, degresiv sau bifocal, neavând în calculul câştigul financiar ci interesul pacientului. Vă garantăm că la noi nu veţi primi un preţ înainte de consultaţie şi cu totul alt preţ după”, explică dr. Abdel Rahman.

Cabinetul lucrează, în principiu, pe bază de programare prealabilă. Numai astfel se pot face consultaţii de calitate. „Ne ghidăm după principiul: «Mai bine puţin şi bun, decât mult şi îndoielnic». Consultaţia durează aproximativ 30 min”, precizează dr. Abdel Rahman.

Consultaţiile sunt gratuite pentru ochelarii făcuţi în magazin. De asemenea, pe baza biletului de trimitere, consultaţiile pentru patologii oculare sunt gratuite.

Pentru programari puteţi suna la Nr. 0359.170.154. Mai multe detalii se pot obţine vizitând pagina de facebook a cabinetului la adresa: https://www.facebook.com/Optica-New-EYES.

Advertorial!