Deficit de locuri in camine

Reactualizat la:
Deficit de locuri in camine
Anul acesta, 160 de studenţi ai Universităţii din Oradea au rămas pe dinafară.

Cazările în căminele studenţeşti din Universitatea din Oradea au început de miercuri. Preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea, Răducu Şerbănescu, a declarat miercuri că numărul de cereri este sensibil mai mic faţă de anul trecut. Cu toate acestea, numărul de cereri este mai mare decât numărul de locuri oferite de Universitate. Universitatea din Oradea oferă 1.359 de locuri în cele patru cămine. Pentru acestea au fost depuse 1.519 de cereri.

Subvenţii

Cei 160 de studenţi rămaşi pe dinafară pot să mai spere la un loc în noile cămine studenţeşti construite în Campusul universitar, care ar putea fi date în folosinţă în luna noiembrie sau, cel târziu, la începutul anului 2012.

„La aceste cămine mai sunt de făcut câteva lucrări de PSI, la subsol. Bani avem, dar la nivel naţional s-a impus o limită de cheltuieli pentru fiecare universitate. Noi am atins această limită, aşa că nu mai putem cheltui. Prioritatea mea e să deblocăm aceşti bani, pe care, repet, îi avem, dar nu-i putem folosi”, a declarat rectorul Cornel Antal, într-o conferinţă de presă.

Studenţii care au optat pentru chirie în oraş trebuie să ştie că pot beneficia de o subvenţie, echivalentă cu subvenţia acordată de stat studenţilor din cămine.

„Studenţii cu chirie care vor să primească aceşti bani trebuie să depună o cerere. De asemenea, ei trebuie să facă dovada că locuiesc cu chirie”, precizează Răducu Şerbănescu. Acesta spune că foarte puţini dintre proprietarii de imobile acceptă să încheie un contract de închiriere, majoritatea dintre ei preferând chiria la negru. În acest fel, aceştia nu sunt obligaţi să-şi declare veniturile şi să plătească impozit.

Tarifele de cazare în căminele Universităţii din Oradea sunt mai mici cu 10 lei decât anul trecut.

C.D.

Subventii pentru studentii cu chirie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !