Delapidare de 4,5 miliarde lei la Petroşani

Delapidare de 4,5 miliarde lei la Petroşani
Mai mulţi funcţionari ai Serviciului de Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară din cadrul Primăriei Petroşani, în frunte cu şeful serviciului, sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, fiind acuzaţi că şi-ar fi însuşit o parte din banii destinaţi asistaţilor social.

În urma unui control făcut de inspectorii Direcţiei de Control Financiar din cadrul Curţii de Conturi Hunedoara au fost depistate o serie de nereguli în privinţa modului în care asistenţii sociali au acordat ajutoarele sociale în cursul anului 2005. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că au fost acordate anumite sume de bani unor persoane fără ca acestea să efectueze lucrările de interes comunitar conform legii. De asemenea, pe listele de plată cu asistaţii social erau şi persoane care nu aveau documente justificative care să ateste dreptul acestora la plată. Potrivit unor surse din Primăria Petroşani, pe listele cu asistaţi social figurau 430 de nume fictive pentru care erau acordaţi lunar bani, aceste sume fiind ridicate, de fapt, de funcţionari ai Primăriei.

Directorul Curţii de Conturi Hunedoara, Roman Danciu, a declarat că responsabilitatea îi revine şefului Serviciului de Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară, referentului împuternicit cu exercitarea controlului financiar preventiv şi persoanei care a întocmit efectiv statele de plată fără a ţine cont de pontajele întocmite de către Serviciul de Administrarea Domeniului Public şi Privat al municipiului Petroşani. “În şedinţa din 19 decembrie 2006, completul constituit conform legii a dispus sesizarea instanţei judecătoreşti pentru recuperarea prejudiciilor constatate”, a spus Roman.

În baza constatărilor membrilor Curţii de Conturi, o comisie internă din cadrul Primăriei Petroşani a declanşat o anchetă în acest caz şi a descoperit că prejudiciul se ridică la 446.279 de lei noi şi ar fi fost creat cu complicitatea a zece funcţionari ai Serviciului de Asistenţă Socială.

Comandantul Poliţiei municipiului, Nicolae Florin, a spus că dosarul de cercetare penală este în faza de finalizare la Serviciul de investigare a fraudelor şi în cel mai scurt timp va fi înaintat Parchetului pentru începerea urmăririi penale.Mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !