Delegat sătesc din Tomnatic în Consiliul Local al Vadu Crişului

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Delegat sătesc din Tomnatic în Consiliul Local al Vadu Crişului
© Foto: I.H.
După alegeri, nici un consilier local din Tomnatic nu a intrat în CL. Prin urmare, în urma unei adunări săteşti care a avut loc, duminică, Petru Lele a fost votat să reprezinte satul ca şi delegat sătesc.

În septembrie Ioan Hasas, viceprimarul comunei Vadu Crișului a propus Consiliului Local un proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului local ai comunei Vadu Crișului la şedinta de alegere a delegatului sătesc din localitatea Tomnatic. În motivaţie, iniţiatorul proiectului de hotărâre a menţionat adresa Prefectului nr.7298 din 14 iulie 2016; si Art. 53 din Legea nr.215/2001 republicată privind administraţia publică locală, republicată care prevede că:

„Locuitorii satelor care nu au consilieri locali aleşi în consiliile locale sunt reprezentaţi la şedintele de consiliu de un delegat sătesc…Delegatul sătesc este ales pe perioada mandatului consiliului local de o adunare săteasca, convocata cu cel puţin 15 zile înainte de către primar. Alegerea delegatului sătesc se desfăşoară în prezenta primarului sau a viceprimarului şi a minimum 2 consilieri desemnaţi prin hotărârea consiliului local. Alegerea delegatului sătesc se face cu majoritatea voturilor celor prezenţi la această adunare. La adunarea săteasca pot participa toţi cetatenii cu drept de vot şi domiciliul în satul respectiv…La discutarea problemelor privind satele respective delegaţii săteşti vor fi invitaţi în mod obligatoriu. Votul acestora are caracter consultativ”.

Duminică, primarul Cosma Dorel, viceprimarul Ioan Hasas şi consilierul Bodea Lazar, cei trei membri desemnaţi de către Consiliul Local să participe la adunarea sătească au mers întâi la slujba oficiată de către preotul Briciu Dorin, după care s-au deplasat la adunarea populară la care primarul Cosma a prezentat scopul întâlnirii şi a aşteptat propunerile privind persoana delegatului sătesc. A fost o singură propunere, domnul Ardelean Dumitru a propus ca domnul Lele Petru (fost consilier local) să fie reprezentantul satului Tomnatic ca şi delegat sătesc în Consiliul Local al Comunei Vadu Crişului, propunere ce a fost votată în unanimitate de către cei prezenţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !