DELF la Colegiul Național „Mihai Eminescu”

De Alexandru Guiaș
DELF la Colegiul Național „Mihai Eminescu”
© Elevii au primit diplome DELF
Placă și diplome pentru elevii bihoreni care au luat examenul DELF. Colegiul Național „Mihai Eminescu” a fost acreditat joi, 9 octombrie, ca Centru regional privind examenul de competențe lingvistice la limba franceză – DELF.

Acest lucru s-a făcut prin dezvelirea plăcii cu sigla Centrului, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea. „Prin dezvelirea plăcii se adeverește, se atestează mai bine-zis, că unitatea noastră este Centru de examen de competențe lingvistice la limba franceză. Deocamdată este singurul Centru de acest fel din județ, și sper că vom continua activitatea începută în urmă cu doi ani. Acest lucru funcționează datorită faptului că, de la an la an, avem din ce în ce mai mulți candidați. În acest an, în luna mai am avut 41 de candidați, din care la 40 le vom acorda azi (joi – n.r.) diplomele de absolvire a DELF. Este un examen extraordinar de serios și riguros. Avem evaluatori formați la Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca, care ne supraveghează activitatea permanent”, a declarat Camelia Ardelean, responsabil DELF pe județul Bihor.

Camelia Ardelean - Responsabila DELF Bihor Camelia Ardelean – Responsabila DELF Bihor ©

DELF este un examen internațional, recunoscut în 146 de țări din lume. Acest examen certifică patru competențe în limba franceză (înțelegere orală și scrisă, exprimare orală și scrisă). Nu este obligatoriu ca utilizatorul să fie examinat la toate nivelurile, pentru că acestea nu sunt dependente unele de celelalte. Dacă este pregătit, candidatul poate da examen direct pentru un nivel mai ridicat. Prezent la eveniment, Benoît Bavouset, directorul Institutului Cultural Francez din Cluj-Napoca, a acordat diplome celor 40 de elevi care au luat examenul DELF. Alături de acesta a fost prezentă la ceremonie și Mihaela Popa, directorul de cursuri al Institutului Cultural Francez din Cluj-Napoca.
DELF are patru niveluri care se pot obține la gimnaziu și la liceu: A1 (nivelul introductiv); A2 (nivelul intermediar); B1 (nivelul de bază); B2 (nivelul avansat sau independent).

Placheta DELF la Colegiul „Mihai Eminescu” Placheta DELF la Colegiul „Mihai Eminescu” ©

Obținerea diplomelor DELF de elevi ar putea semnifica o mai mare motivație în învățarea acestei limbi internaționale, o dorință a creșterii calității nivelului de limbă, dar și promisiunea că oricine posedă acest atu, al cunoașterii limbii franceze, va fi recompensat pe măsură, atât material cât și spiritual, în viitoarea carieră de student atât în țară, cât și în Franța.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !