“Delfinii”, pe val la CN

“Delfinii”, pe val la CN
Hunedoara – Alexandru Bădeaţă, Adelina Buzdugan şi Cristina Sfetcu, legitimaţi la CS Delfinul Hunedoara, au obţinut rezultate foarte bune la Campionatele Naţionale de Nataţie rezervate copiilor de 10-11 ani, desfăşurate la Piteşti, la finalul săptămânii (perioada 2-3 decembrie). 

Cei trei înotători, antrenaţi de Dana Vereş, la Bazinul de înot din Hunedoara, au demonstrat că sunt talentaţi şi bine pregătiţi, cucerind nu mai puţin de şase medalii, dintre care una de aur, patru de argint şi una de bronz.

Probleme de sănătate
Patru dintre cele şase medalii le-a obţinut Alexandru Bădeaţă, singurul din echipa hunedoreană care nu a avut probleme medicale în perioada de pregătire. Alexandru a cucerit medalia de aur şi titlul de campion naţional în proba de 50 metri fluture, a obţinut argintul în probele de 50 m bras şi 50 m spate şi a luat bronzul în cursa de 50 metri liber.

“În proba de 50 metri fluture în care a luat aurul, Alexandru pornea cu şansa a doua, favorit fiind un înotător de la Brăila cu un fizic mult mai dezvoltat. Alex a fost însă atât de rapid încât l-a depăşit pe favorit chiar dacă sportivul din Brăila a fost după cursă descalificat pentru furarea startului”, spunea antrenoarea Dana Vereş despre Alexandru Bădeaţă care e elev în clasa a IV-a la Şcoala Generală nr. 7 Hunedoara.

Celelalte medalii pentru CS Delfinul Hunedoara au fost cucerite de Adelina Buzdugan şi Cristina Sfetcu, însă performanţele lor au fost afectate de faptul că au fost bolnave în perioada de pregătire.

“Adelina a obţinut argint la 50 metri fluture, iar Cristina a luat tot argint la 50 metri spate, nereuşind să-şi păstreze titlul cucerit în vară în această probă. Rezultatele fetelor au fost afectate de faptul că au lipsit de la antrenamente aproximativ o lună din cauză unor probleme de sănătate. Noi aveam ca obiectiv trei medalii de aur, însă ţinând cont de aceste probleme şi aceste rezultate sunt bune”, comenta antrenoarea Dana Vereş.

Cele şase medalii cucerite la CN de la Piteşti se adaugă altora şapte obţinute de cei trei înotători în vară la CN de la Arad, astfel că palmaresul CS Delfinul pe 2006 e unul foarte bun, iar viitorul nataţiei hunedorene sună bine.

Ciprian Marinuţ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase