Delicte silvice constatate de poliţiştii bihoreni

De Alexandra Lăzureanu
Delicte silvice constatate de poliţiştii bihoreni
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii bihoreni aflaţi pe teren au constatat, din nou, o serie de delicte silvice.

Astfel, joi, în localitatea Vaşcău, poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştei au depistat în trafic un localnic de 45 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară 1,5 metri cubi de lemne pentru foc de esenţă „fag”, fără a poseda documente legale de transport. Tot joi, în afara localităţii Borod, a fost depistat în trafic, un bărbat de 35 de ani, din localitatea Borod, în timp ce transporta cu un tractor un metru cub de lemne de esenţă „fag” şi „cer”, fără a poseda documente legale de transport. În aceiaşi zi, pe drumul comunal Gheghie – Luncşoara poliţiştii Sectiei 1 Poliţie Borod, au depistat în trafic, un bărbat de 42 de ani, din localitatea Auşeu, în timp ce transporta cu un tractor 3,7 metri cubi de lemne de esenţă „fag”, fără a poseda documente legale de transport. De asemenea, joi, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Oradea au depistat patru bărbaţi din Mierlău, care au tăiat şi sustras 4 arbori de esenţă „cer”si „gorun”, din pădurea de pe raza localităţii Mierlău. Totodată, joi, poliţiştii Secţiei 2 Politie Rurală Beiuş, au depistat în trafic pe drumul comunal 208, Pocluşa – Ursad, un bărbat de 34 de ani, din localitatea Finiş, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,5 metri cubi de lemne de esenţă „fag”, fără a poseda documente legale de transport. Materialul lemnos a fost ridicat şi predat la Ocoalelor Silvice din zonă, iar cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010. De asemenea, joi, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice şi din cadrul I.P.J. Bihor au acţionat pe raza judeţului Bihor, alături de reprezentanţi ai I.T.R.S.V. Oradea, Garda de Mediu Bihor şi I.T.M. Oradea pentru controlul circulaţiei materialului lemnos şi pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, a respectării legislaţiei de mediu şi a celei privind încadrarea în muncă a personalului de către administratorii societăţilor comerciale.

„Astfel, au fost controlate două societăţi şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010, în valoare de 15.000 lei şi a fost ridicată cantitatea de 42 metri cubi material lemnos, în valoare de 4368 lei” se arată în comunicatul de presă al IPJ Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !