Demers preventiv individual

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Demers preventiv individual
Miercuri, 26 septembrie, începând cu ora 10:00, în cadrul campaniei din această săptămână temele „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor” şi „Atenţie la hoţii de buzunare”, vor fi dezbătute sub formă de acţiuni punctuale la Piaţa Cetate şi Parcul 1 Decembrie.

În interacţiunea lor cu cetăţenii, poliţiştii vor sublinia importanţa adoptării unei conduite preventive în vederea protejării bunurilor personale. Acestora li se va evidenţia că demersul preventiv trebuie să înceapă de la nivel individual. Fiecare dintre noi putem face un simplu gest care să ne ferească de infractori, manifestând mai multă atenţie faţă de propriile bunuri, dezvoltând în educaţia copiilor, spiritul protejării vieţii şi a bunurilor, transmit poliţiştii bihoreni. La activitate vor participa şi zece elevi voluntari, colaboratori ai poliţiştilor de prevenire.

Plus de siguranţă

Ulterior, de la 11:30, va avea loc o expoziţie cu sisteme tehnice de securitate, desfăşurată în Parcul 1 Decembrie, sub denumirea „Împreună pentru Un plus de siguranţă”. În acest sens, vor fi amenajate standuri cu sisteme de securitate şi o mini-expoziţie cu materiale informative, în locaţia mai sus amintită. Prin intermediul acestor acţiuni, poliţiştii bihoreni doresc informarea populaţiei cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte. Informaţiile transmise de poliţiştii bihoreni vor fi axate pe prevenirea furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale, furturilor din şi de autoturisme şi protecţia valorilor şi bunurilor personale.

Totodată, sub sloganul „Asigură-te, ca să ai o zi frumoasă!” poliţiştii de proximitate din judeţ, vor desfăşura activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru reducerea riscului de victimizare în cazul unor infracţiuni de furt. „Astfel, poliţiştii de Proximitate vor desfăşura numeroase acţiuni stradale, în locurile publice aglomerate, pieţe, mijloace de transport în comun, lângă marile centre comerciale, gări, autogări, totul pentru a informa cetăţenii, pe categorii de vârstă, cu privire la riscurile pe care le implică nerespectarea regulilor de autoprotecţie” informează comisar de poliţie Indrieş Ioana.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor