Demersuri pentru Finalizarea lucrărilor la gara din Petroşani

Demersuri pentru Finalizarea lucrărilor la gara din Petroşani
DEVA – Deputatul Partidului Conservator de Hunedoara, Ionica Popescu, a solicitat Ministerului Transporturilor finalizarea reparaţiilor la gara din municipiul Petroşani.

Într-o interpelare adresată ministrului Ludovic Orban, Ionica Popescu a prezentat situaţia dezastruoasă în care se află gara din Petroşani, subliniind că situaţia se repercutează asupra călătorilor hunedoreni şi nu numai, dar şi asupra imaginii întregii Văi a Jiului.
Redam integral interpelarea deputatului Ionica Popescu

Stimate Domnule Ministru,
Gara din Petroşani, una dintre cele mai vechi clădiri ale municipiului hunedorean, a ajuns aproape impracticabilă datorită întreruperii lucrărilor de reabilitare şi modernizare ale clădirii şi peroanelor. Acestea din urmă sunt aproape
inexistente, iar pe călătorii care au neşansa de a fi nevoiţi să coboare din tren pe întuneric, doar norocul de la Dumnezeu îi poate salva să nu-şi rupă picioarele în peroanele pline de gropi. Cât despre iluminatul gării, acesta se face la mila autorităţilor locale. Se pare că din cauza datoriilor gării furnizarea energiei electrice a fost întreruptă. Cele câteva becuri care luminează staţia CFR sunt branşate la iluminatul public.
La aceasta dată, Gara Petroşani figurează în administraţia patrimoniului regionalei CFR Timişoara ca fiind predată unei firme pentru reparaţii.
În legislatura trecută s-au alocat 60 de
miliarde de lei pentru repararea clădirii. Licitaţia pentru modernizare a fost câştigată de o firmă ieşeană, deţinută de fostul director al Regionalei CFR Iaşi. Pentru efectuarea lucrărilor firma ieşeană a subcontractat S.C. Antcon Dinu SRL din Petroşani. Lucrările de modernizare au fost demarate, dar sistate ca urmare a faptului că firma din Iaşi a refuzat să plătească pentru lucrările executate de subcontractor.
Acum modernizarea clădirii, practic, nu este responsabilitatea nimănui.
Domnule Ministru,
Vă rog să analizaţi situaţia prezentată şi totodată să dispuneţi finalizarea lucrărilor de modernizare a clădirii gării.
Cei care au de suferit sunt călătorii, dar şi hunedorenii din Valea Jiului. Gara din Petroşani este, pentru mulţi oameni, primul contact cu Valea Jiului. Vă puteţi imagina impresia pe care o lasă asupra celor aflaţi în tranzit, a turiştilor şi a oamenilor de afaceri, o gară în paragină.
Vă mulţumesc.
Ioana Popescu, deputat de Hunedoara


Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !