Demisie la „Gojdu”, demis la Roşia

2Comentarii
Demisie la „Gojdu”, demis la Roşia
BIHOR – Directorul adjunct de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” şi-a dat demisia, iar directorul de la Şcoala Roşia a fost demis. Acesta este bilanţul schimbărilor de directori la început de an şcolar, aşa cum a fost el prezentat de inspectorul-şef şcolar Ioan Şereş.

Tavanul care cade
Directorul Şcolii din Roşia s-a aflat în conflict cu vechea conducere a Inspectoratului Şcolar Bihor. A fost demis de ex-inspectorul-şef Liliana Antonescu, dar a revenit pe poziţie. Acum se află din nou în vizorul şefului Inspectoratului Şcolar Bihor.

„La Roşia există o situaţie specială. A fost acolo domnul inspector-şef adjunct Dorel Luca fiindcă am primit o informare conform căreia tavanul şcolilor din trei localităţi stă să cadă în capul copiilor, acoperişul e lăsat, ploaia trece prin el, pereţii stau şi ei să cadă. Pe domnul director nu l-am găsit, era plecat la mare. L-am chemat pe domnul director în faţa Consiliului de Administraţie. Ne-a spus că este victima schimbărilor politice, dar vă dau cuvântul meu că nu am ştiut şi nu ştiu nici acum ce culoare politică are. Am subliniat că la Inspectoratul Şcolar nu acţionez în numele nici unui partid”, a declarat şeful Învăţământului bihorean.

Foc nestins

La Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” conflictul iscat între pretendenţii la fotoliul de director adjunct e încă în stare latentă. „Directorul adjunct de la «Gojdu» şi-a dat demisia, motivând că nu este informată despre ceea ce se petrece în instituţie de domnul director Viorel Mititeanu. Ulterior au fost trei pretendenţi la acest scaun.

Două doamne şi un domn. Se pare că cele două doamne nu se înţelegeau şi pentru a nu întreţine un nou conflict în şcoală, dar şi fiindcă domnul director Mititeanu a spus că are nevoie de un bărbat ca secund, deoarece se află în plin şantier, am optat pentru domnul profesor. Dar nici această variantă nu pare să satisfacă toate părţile”, spune inspectorul-şef Ioan Şereş.

Pe 10 septembrie, conducerea judeţului aşteaptă un raport al situaţiei din şcoli atât din punctul de vedere al autorităţii de sănătate publică, cât şi din punctul de vedere al Inspectoratului Şcolar. Capii Prefecturii Bihor au cerut demisia tuturor directorilor care la această dată vor fi înregistraţi cu carenţe la capitolul management.

Veronica Bursasiu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor