Demolează garaje pentru locuri de parcare

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
13Comentarii
Demolează garaje pentru locuri de parcare
Cele trei aliniamente de garaje din curtea blocurilor de pe Menumorut au fost demolate de Primărie. La cerere, foștii proprietari primesc facilități în parcările care urmează să fie amenajate.

La finalul săptămânii trecute, a intrat în linie dreaptă demolarea garajelor de pe strada Menumorut, cu intrarea pe amplasament a buldozerului contractat de Primărie. Discuțiile municipalității cu proprietarii garajelor, pentru demolare, au început în aprilie, după o descindere a edililor în teren. Cu acea ocazie, orădenii care locuiesc în blocurile din jur au reclamat lipsa locurilor de parcare și a amenajărilor demne de urban. Proprietarii celor trei aliniamente de garaje au fost notificați de Primărie să le dărâme. Câteva săptămâni le-au stat lipite pe ușile garajelor avertismentele municipalității, dar oamenii au intrat în discuții cu executivul local, cerând facilitățile pe care le prevede o hotărâre a Consiliului Local din 2010. Conform acesteia, dacă proprietarii de garaje pot proba că au concesionat sau închiriat terenul de la Primărie, prin convenție, beneficiază de un loc de parcare în viitoarea amenajare, gratuit, pentru următorii cinci ani.

„Eu, ca Primărie, nu pot alege să dau sau nu această facilitate. E obligatorie, din moment ce e cuprinsă într-o hotărâre. Proprietarii garajelor demolate trebuie să depună cererea și în baza domentelor justificative, li se vor atribui locurile respective”, spune Cristian Popescu, director adjunct al Direcției Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei.

Ansamblu

Conform acestuia, intervenția din curtea blocurilor se face la cererea riveranilor. „Marea majoritate au fost de acord să se demoleze garajele. Pentru că garajele acestea au fost construite ca un ansamblu, proprietarii au cerut ajutor pentru a le demola pe toate, împreună. Luni au fost demolate și ultimele, iar acum se piconează resturile pentru a putea fi cărate mai ușor de pe amplasament. Ulterior, vom preda terenul curățat către Direcția Tehnică din Primărie, care va amenaja locurile de parcare”, spune adjunctul.

Acces spre Piața Creangă

Amenajarea curții blocurilor din Menumorut conține și lărgirea accesului spre Piața Creangă. Primăria a negociat cu deținătorul clădirii din vecinătatea blocurilor să cedeze 184 mp de teren, pentru amenajarea unei ieșiri din curte, în șosea, prin mutarea gardului curții vecine ceva mai încolo. Acum, șoferii care se încumetă să folosească spațiul gol dintre bloc și curte pot face asta mai degrabă tiptil, cu grijă să nu lovească pietonii sau bicicliștii și cu teama să nu își bușească mașinile în bordura înaltă.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor