Demonstraţie „fierbinte”

Demonstraţie „fierbinte”
ORADEA – Sâmbătă, pe platoul de lângă Hotel Vulturul Negru au avut loc diferite demonstraţii cu ocazia Zilei naţionale a pompierilor. Video 1  Video 2  VideoDescarcerare live  VideoDemonstratie `fierbinte` 13.09.2008 I Demonstratie `fierbinte` 13.09.2008 II

Aceştia au venit cu toate echipamentele din dotare, începând de la maşini de intervenţie, ambulanţe, bărci pneumatice de salvare, până la echipamente de scafandru, sfori pentru căţărat şi saltea de protecţie pentru intervenţiile la înălţime. Toate acestea au fost folosite la demonstraţiile uimitoare, la care pompierii bihoreni au dat dovadă de o foarte bună pricepere.

Publicul prezent a asistat la spectaculoase salvări din mediul acvatic, de la înălţime, stingeri de incendii şi o spectaculoasă descarcerare, unde un pompier cu rol de victimă a fost scos de colegii lui dintr-o maşină serios avariată în timp foarte scurt.

Curiozitatea celor de la faţa locului a fost satisfăcută şi printr-o expoziţie cu obiecte specifice activităţilor de pompier, unde au avut ocazia să vadă îndeaproape sau chiar să atingă şi să folosească echipamentele folosite în lupta cu focul.

Viitori pompieri

La finalul demonstraţiilor, pompierii bihoreni au alocat o perioadă de timp pentru a interacţiona cu micii curioşi adunaţi pe platou, pentru a le răspunde la întrebări şi pentru a-i „iniţia” în activităţile lor. Copiii au avut ocazia să urce în elevatorul hidraulic de pe autospeciala de pompieri, au învăţat să-şi menţină echilibrul pe o bârnă specială, au testat salteaua de protecţie şi, nu în ultimul rând, au avut ocazia de a se plimba cu bărcile de salvare pe porţiunea de Criş de langă platou. Toate acestea au avut loc sub atenta supraveghere a pompierilor, aceştia arătându-se foarte încântaţi de micii lor fani.

„Această serie de manifestaţii cu ocazia Zilei naţionale a pompierilor de pretutindeni a fost organizată pentru cetăţeni, pentru a-i aduce mai aproape de instituţia noastră şi pentru a se familiariza cu acţiunile pompierilor”, declară Camelia Roşca, ofiţerul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Alexandra Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase