Demonstraţii de încondeiat ouă la Muzeul Ţării Crişurilor

Se vor face demonstraţii de încondeiat ouă
Se vor face demonstraţii de încondeiat ouă
La Muzeul Ţării Crişurilor, în Sala Romulus Vuia, va fi deschisă, începând cu data de 25 martie, expoziţia cu titlul „Valori patrimoniale din colecţia Secţiei de Etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor. Obiecte cultice (icoane pe sticlă, ouă încondeiate). Tehnică agricolă”.


„Expoziţia cuprinde un număr impresionant de ouă încondeiate şi icoane pe sticlă din cele mai reprezentative centre meşteşugăreşti de iconari (Nicula, Şcheii Braşovului, Ţara Făgăraşului, Ţara Oltului etc.), prin a căror expunere sunt ilustrate cele mai importante sărbători creştine de peste an (de la Bobotează la Naşterea Domnului). O parte însemnată a expoziţiei este cea de tehnică agricolă, în care sunt prezentate obiecte şi instalaţii agricole folosite la cultivarea pământului în lumea satului de odinioară”, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Totodată, în comunicat se precizează că, în săptămîna 6-10 aprilie, în cadrul programului „Şcoala altfel”, se vor face şi demonstraţii de încondeiat ouă şi de pictat icoane pe sticlă, realizate de meşteri populari renumiţi din zona Bihorului. Acestea urmează a fi comunicate prin intermediul mass-media.

„Profesorii care doresc să vină cu elevii la această expoziţie în cadrul programului respectiv şi care vor să beneficieze de ghidaj sunt rugaţi să facă programări, la telefon 0259-47.99.18”, mai arată cumunicatul.

Preţul unui bilet pentru copii este de 1 leu, pentru adulţi de 2 lei. Pentru programul „Şcoala altfel”, Muzeul Ţării Crişurilor mai oferă două expoziţii la Secţia de Artă, preţul de intrare la acestea fiind de 2 lei pentru copii şi 4 lei adulţi. Conducătorii de grup (un grup: minim 10 persoane) beneficiază de gratuitate, dacă vin în cadrul acestui program.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !