Deportarea germanilor din Europa de Est: 1945-1950

Deportarea germanilor comemorată FOTO: BIHARI NAPLO
Deportarea germanilor comemorată FOTO: BIHARI NAPLO
Se împlinesc 70 de ani de la deportarea minorităţilor germane din Europa de Est (România, Ungaria, Polonia, Cehoslovacia) în URSS pentru compensarea pierderilor suferite în al Doilea Război Mondial.

Guvernul Rădescu a acceptat ca acei oameni: bărbaţi (17-45 ani), femei (17-30 ani) cu nume nemţeşti sau etnici germani să fie duşi la muncă forţată în URSS. Acest transport a fost făcut în timpul unui ger cumplit. Mâncarea a fost foarte proastă, condiţiile foarte grele. De aceea acolo au pierit peste 10.000 de oameni, iar alţii s-au întors foarte bolnavi acasă, rămânând cu suferinţe toată viaţa. În prezent trăiesc foarte puţini dintre aceştia, şi au vârste peste 85 de ani. Acest eveniment este comemorat pentru ca în viitor să nu se mai producă astfel de orori. Din păcate însă, pentru cei care au rămas nu se aplică nici prevederile HG nr. 221 şi nici nu avem politicieni care să vegheze implementarea unor legi compensatoare pentru cei care au avut de suferit.

Cu stimă, Richard H. Eachter0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !