Depozit gratuit pentru deşeuri reciclabile, în Rogerius

De Cristina Ghilea
Depozitul de pe strada Thurzo Sandor a dus la reducerea cantităţii de deşeuri abandonate pe domeniul public.
Depozitul de pe strada Thurzo Sandor a dus la reducerea cantităţii de deşeuri abandonate pe domeniul public.
Un al doilea depozit în care orădenii pot depune, gratuit, deşeurile rezultate în urma muncilor şi intervenţiilor în gospodărie va fi amenajat în strada Uzinelor, pe cheltuiala RER Vest, operatorul de salubritate al Oradiei.

Primul funcţionează, cu succes, în zona Centurii, pe strada Thurzo Sandor.

„Rata de colectare a deşeurilor reciclabile este deficitară şi doar pentru o categorie redusă de deşeuri reciclabile. Astfel, gradul de reciclare realizat pentru deşeurile municipale în 2014 a fost de 13,07%, conform datelor prezentate de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre care va ajunge azi în faţa consilierilor locali, întruniţi în şedinţă extraordinară.

Noul deponeu se va concentra pe partea de NV a oraşului, astfel că orădenii din Ioşia, Rogerius sau Episcopia nu vor mai fi nevoiţi să traverseze oraşul până la centrul existent peste Centură de strada Nicolae Grigorescu.

Lucrările necesare sunt de amenajare a unei platforme betonate pe care să fie amplasate containerele şi a uneia cu asfalt, pentru accesul publicului. Locaţia ar urma să fie conectată la reţeaua de energie electrică, la apă şi canalizare.

Valoarea totală a investiţiei, suportată de RER Vest, este estimată la peste 929 mii de lei, iar durata de realizare a lucrării, de şapte luni.

În deponeu ar urma să funcţioneze 12 containere pentru deşeuri casnice, cu o capacitate de 40 mc, şi câte unul în plus pentru deşeuri periculoase, pentru amenajarea de grupuri sanitare, respectiv unul amenajat ca birou.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !