Depozitele de cereale verificate

Amenzile pentru depozitatea grâului în spaţii neautorizate este de 7.000- 10.000 lei. Video: Transportatorii de cereale controlaţi în trafic  | Video: Depozite de cereale luate la puricat Video | Video: Amendă pentru depozitarea fără autorizaţie Video

Angajaţii Compartimentului de Inspecţie din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) au descins miercuri la mai multe depozite de cereale din judeţ. În urma controalelor anterioare două dintre cele trei depozite verificate au mai fost verificate şi chiar sancţinate pentru nerespectarea condiţiilor care au stat la baza depozitării. „Pardoseala era îmbibată cu produse petroliere, ferestrele nu aveau plase împotriva păsărilor şi insectelor iar acoperişul era degradat. Pentru aceste abateri, cele două depozite au fost sancţionate cu suma de 5.000 lei. De asmenea, au primit un termen în care să-şi remedieze neregulile constatate”, a precizat Nicolae Hodişan directorul Compartimentului de Inspecţie din cadrul DADR Bihor.

Controalele reprezentanţilor DADR au avut efect. Astfel, după ce au fost sancţionaţi cei doi administratori au remediat defecţiunile constatate la primul control.

Fără autorizaţie

La un depozit din localitatea Leş organele de control au depistat grâu depozitat în spaţiu neautorizat. Ţinut într-un spaţiu deschis grâul era plin de excremente şi de pene. „Conform normelor în vigoare amenda pentru depozitarea în spaţii neautorizate este cuprinsă între 7.000 şi 10.000 lei. În acest caz se va aplica amenda corespunzătoare, în plus se va retrage autorizaţiade depozitare până la remedierea deficienţelor”, a  conluzionat directorul Compartimentului de Inspecţie.
În prezent Compartimentul de Inspecţie din cadrul DADR are în derulare acţiuni comune cu Grada Finaciară, Inspectoartul Judeţean de Poliţie şi Comisatiatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Aceştia au puncte mobile în care sunt verificate modul de transportare a produselor cerealiere. Acţiunea de control se va derula până la sfârşitul lunii octombrie.

Controale

În urma controalelor, în doar o lună şi jumătate, au fost verificaţi 157 de operatori, fiind retrase nouă autorizaţii de depozitare. S-au întocmit de asemenea 78 de procese verbale de constatare şi sancţionare, valoarea amenzilor aplicate fiind de 114.000 lei. Conform directorului Nicolea Hodişan, cele mai dese abateri fiind cele privind depozitarea cerealelor în depozite neautorizate dar şi nerespectarea condiţiilor care stau la baza autorizării.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !