Depozitul operat de FCC Environment România – Primul depozit ecologic din România!

Reactualizat la:
Depozitul operat de FCC Environment România – Primul depozit ecologic din România!
ADVERTORIAL. Cine a dat naștere depozitului ecologic, operat de compania FCC Environment România?

Grupul FCC are o experiență vastă în proiectarea, construirea și operarea în siguranță a depozitelor de deșeuri. Toate depozitele construite de FCC Environment contribuie, prin tehnologiile moderne utilizate, la crearea unui mediu mai curat și transformarea deșeurilor în energie. Cu ajutorul acestei experiențe, FCC Environment România a construit și operează din anul 2003, la cel mai înalt nivel impus de UE, primul depozit ecologic din România. Investiția de aproximativ 2.3 milioane de euro a fost realizată integral de către Grupul FCC.

Care este rolul unui depozit ecologic în cadrul Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor?
Depozitul ecologic ar trebui să fie ultima soluție în ciclul de management al deșeurilor. În perioada următoare se pune un accent deosebit pe prevenire/reducere, reutilizare, reciclare și valorificare energetică, astfel încât procentul de deșeuri care va ajunge pe depozit să fie cât mai mic. Țintele asumate de România în privința reciclării deșeurilor, presupun ca până în 2020, minimum 50% din cantitatea totală de deșeuri generate să fie reciclată. Pe viitor, în momentul în care procesele de reciclare/recuperare a deșeurilor vor funcționa pe deplin, rolul depozitelor de deșeuri va fi strict de depunere al deșeurilor de refuz, rezultate în urma procesării.

Ce tipuri de deșeuri ajung pe depozit?
Depozitul de deșeuri, operat de către compania FCC Environment România, este un depozit de deșeuri nepericuloase. Astfel, depozitarea deșeurilor
nepericuloase (municipale, deșeurile din construcții și demolări, precum și deșeurile industriale) se realizează într-un mod controlat.

Ce stă la baza operării în siguranță și într-un mod ecologic a depozitului?

Protejarea mediului înconjurător și sănătatea populației, împreună cu cele 4 valori principale ale companiei care ne ghidează: integritate, eficiență, proximitate și calitate, sunt o prioritate pentru compania noastră. Cu ajutorul experienței companiei, la nivel local și internațional, reflectată printr-o serie de proceduri de protecție și securitate în muncă, al echipamentelor și tehnologiilor moderne utilizate, operarea depozitului este realizată în condiții de maximă siguranță.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !