Depunerea fişelor fiscale

Depunerea fişelor fiscale
ORADEA – Termenul limită pentru depunerea fişelor fiscale şi a declaraţiei informative – D205 de către angajatorii şi plătitorii de venituri cu reţinere la sursă, pentru 2006, este ultima zi a lunii februarie 2007. 

„Pentru veniturile anului 2006, plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă, completează şi depun declaraţia cod 205”, a precizat Smaranda Scridon, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

 

Cine depune D205?

 

Declaraţia informativă – D205 – privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursă trebuie depusă de mai multe categorii de contribuabili. Este vorba despre cei care obţin venituri din proprietate intelectuală, din vânzarea bunurilor în regim de consignaţie, venituri obţinute în baza unui contract de agent, venituri obţinute în baza unui contract de comision sau mandat comercial, venituri din expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară.

Vor depune declaraţia şi persoanele care obţin venituri din activităţi independente desfăşurate în baza convenţiilor civile, precum şi persoanele care obţin venituri din activităţi independente realizate din asociere cu o persoană juridică. Ultima categorie de persoane care trebuie să de pună declaraţia D205 este cea care obţine câştiguri din transferul titlurilor de valoare pentru care beneficiarul de venit are obligaţia stabilirii câştigului sau pierderii.

„Plătitorii de astfel de venituri au obligaţia depunerii declaraţiei în format electronic pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice, la organul fiscal la care plătitorii de venituri sunt înregistraţi”, a declarat directorul Finanţelor bihorene. Suportul va fi însoţit de borderoul centralizator listat pe hârtie, semnat şi ştampilat.

Informaţii suplimentare la Serviciul Metodologie şi Asistenţă Contribuabili din cadrul DGFP Bihor, camera 303, tel. 433.056.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !