Depunerea raportărilor contabile

Depunerea raportărilor contabile
ORADEA – Agenţii economici, indiferent de forma de organizare şi forma de proprietate, sunt obligaţi să depună raportări contabile la 30 iunie 2007, la unităţile fiscale teritoriale ale Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, informează Smaranda Scridon, directorul executiv al instituţiei.

Raportările se fac în baza Ordinului ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 498 din 18 iunie 2007, pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie.
„Formatul electronic al raportărilor contabile la 30 iunie 2007, conţinând formularistica necesară şi programul de verificare cu documentaţia aferentă, se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor”, a precizat Smaranda Scridon.

Programul de asistenţă este pus la dispoziţia agenţilor economici gratuit. În acest sens, aceştia vor prezenta o dischetă, pe care se va instala programul de asistenţă. Acesta mai poate fi descărcat şi de pe internet la adresa: dgfpbh.rdsor.ro.
Discheta cu raportările contabile la 30 iunie 2007 va fi depusă la unităţile teritoriale ale DGFP Bihor, însoţită de raportările contabile listate cu ajutorul programului de asistenţă, semnate şi ştampilate conform legii. „Aceste raportări se depun împreună cu o copie de pe codul unic de înregistrare, raportul administratorului, precum şi o copie a balanţei de verificare a conturilor sintetice”, a subliniat directorul executiv al DGFP Bihor.

Declaraţii
Persoanele juridice care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la 30 iunie 2007 vor depune o declaraţie pe propria răspundere în acest sens. La fel vor face şi persoanele juridice care se află în curs de lichidare, conform legii. Termenul de depunere a raportărilor contabile, precum şi a declaraţiilor pe propria răspundere, este 15 august 2007.

„Nedepunerea raportărilor contabile sau a declaraţiilor pe propria răspundere, precum şi prezentarea unor raportări contabile care conţin date eronate sau nereale, inclusiv cu privire la identificarea persoanei raportoare, constituie contravenţie şi se sancţionează conform Legii contabilităţii, republicată”, a afirmat Scridon.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase