Depunerea situaţiilor financiare pe 2006

Depunerea situaţiilor financiare pe 2006
Privitor la depunerea situaţiilor financiare ale anului 2006, compartimentul de presă din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara face următoarele precizări.

Situatiile financiare anuale ale anului 2006 se depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice la urmatoarele termene: 
a) persoanele juridice care intocmesc situatii financiare anuale, in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar; 
b) persoanele care, de la constituire, nu au desfasurat activitate vor depune o declaratie in acest sens, in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar. O declaratie similara vor depune si persoanele juridice care se afla in curs de lichidare potrivit legii. 
Declaratia de inactivitate, intocmita pe propria raspundere trebuie sa cuprinda toate datele de identificare a societatii, si anume: 
-denumirea completa (conform certificatului de inmatriculare) 
-adresa si numarul de telefon 
-numarul de inregistrare la Registrul comertului 
-codul fiscal/codul unic de inregistrare 
-capitalul social 
 
Situatiile financiare la 31. 12. 2006 se intocmesc in lei. 
 
In conformitate cu prevederile articolului 30 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, situatiile financiare anuale vor fi insotite de o declaratie scrisa a administratorului sau a altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective, prin care isi asuma raspunderea pentru intocmirea situatiilor financiare anuale si confirma ca: 
a) politicile contabile utilizate la intocmirea situatiilor financiare anuale sunt in conformitate cu reglementarile contabile aplicabile 
b) situatiile financiare anuale ofera o imagine fidela a pozitiei financiare, performantei financiare si a celorlalte informatii referitoare la activitatea desfasurata 
c) persoana juridica isi desfasoara activitatea in conditii de continuitate. 
 
Persoanele juridice care intocmesc situatii financiare individuale potrivit Reglementarilor contabile conforme cu Directiva a IV-a a CEE, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul M.F.P. nr. 1752/2005, intocmesc si prezinta fie situatii financiare anuale, fie situatii financiare anuale simplificate, astfel: 
 
a) Persoanele juridice care la data bilantului depasesc limitele a cel putin doua dintre urmatoarele trei criterii: 
-total active: 3 650 000 euro 
-cifra de afaceri neta: 7 300 000 euro 
-numar mediu de salariati in cursul exercitiului financiar: 50 
intocmesc situatii financiare anuale care cuprind: 
1. bilant 
2. cont de profit si pierdere 
3. situatia modificarilor capita;lului propriu 
4. situatia fluxurilor de trezorerie 
5. note explicative la situatiile financiare anuale 
 
Societatile comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, intocmesc situatii financiare anuale cuprinzand cele cinci componente de mai sus, chiar daca nu depasesc limitele a doua dintre cele trei criterii de marime prevazute de reglementari. 
 
 
 
b) persoanele juridice care la data bilantului nu depasesc limitele a cel putin doua dintre criteriile de marime prevazute intocmesc situatii financiare anuale simplificate care cuprind: 
1. bilant prescurtat 
2. cont de profit si pierdere 
3. note explicative la situatiile financiare anuale simplificate 
 
Potrivit articolului 4 din Ordinul M.F.P. nr. 1752/2005, pentru situatiile financiare ale anului 2006, incadrarea in criteriile de marime prevazute la articolul 3 alin (1) din Ordinul M.F.P. nr. 1752/2005 se efectueaza la sfarsitul exercitiului financiar al anului 2006, numai pe baza indicatorilor determinati din situatiile financiare ale anului 2005. 
 
Situatiile financiare anuale intocmite de persoanele juridice prevazute la punctul 3 alin. (1) din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene sunt auditate potrivit legii. 
Fac obiectul auditului financiar si situatiile financiare intocmite de entitatile de interes public ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata. 
 
Situatiile financiare anuale listate, semnate si stampilate, aprobate in mod corespunzator, se depun la unitatile teritoriale ale M.F.P-lui impreuna cu 
• raportul administratorilor,  
• raportul de audit sau raportul de verificare al cenzorilor,  
• cu discheta aferenta,  
• declaratia scrisa a administratorului de asumare a raspunderii precum si  
• o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice. 
 
Situatiile financiare anuale individuale se vor depune dupa cu urmeaza: 
a) la D.G.F.P. Hunedoara-Deva contribuabilii mari administrati de D.G.F.P. Hunedoara-Deva si persoanele juridice de pe raza teritoriala a A.F.P. Ilia 
b) la Administratiile Finantelor Publice teritoriale, persoanele juridice arondate la acestea, altele decat cele prevazute la litera a. 
 
 
 
Incepand cu situatiile financiare ale anului 2006, entitatile care indeplinesc conditiile specificate in Reglementarile contabile conforme cu Directiva a VII-a a Comunitatilor Economice Europene, aprobate prin Ordnul M.F.P. nr. 1752/2005, au obligatia de a intocmi si situatii financiare anuale consolidate si raport consolidat. 
Situatiile financiare consolidate nu se depun la unitatile teritoriale ale M.F.P-lui, dar se publica conform legislatiei in materie. 
 
 
 
Compartimentul de presa, 
Mihaela Boldor 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !