Deputata Rozalia Biro anunţă dezbateri-picătură în oceanul Uniunii Europene

Biro Rozalia
Biro Rozalia
Deputata Rozalia Biro se pune pe organizat dezbateri publice locale şi naţionale, pe tema viitorului UE.

Cum Comisia Europeană a formulat deja cinci scenarii pentru viitorul Uniunii Europene, Biro – preşedinte al Comisiei de politică externă din Cameră – îşi asumă rolul de organizator de dezbateri cu tot spectrul social.

Biro spune că va lua legătura cu mediul universitar, cu mediul privat, cu ONG-uri, pensionari, „cu mame care îşi cresc copiii” din judeţul Bihor. „Să generăm o dezbatere în urma căreia, în câteva luni, să se concretizeze o dorinţă comună a bihorenilor, pe care să o înaintez şefilor comunităţii europene. Şi dacă suntem o picătură într-un ocean, sper că ne asumăm acest rol”, se exprimă Biro.

Aceasta se va baza şi pe primarii UDMR pentru a genera dezbateri în rândul comunităţilor locale şi spune că va ţine dezbateri în Parlament cu organizaţiile de femei ale partidelor.

Boala subestimării naţionale

Altfel, despre români şi România, Biro afirmă că „boala noastră ca ţară este că ne subestimăm, şi ca indivizi, şi ca comunitate şi ca ţară”. Semn că, poate, este cazul ca românii să-şi ridice bărbia din piept şi să se ridice, atât în plan naţional, cât şi european.

Mai multe oficialităţi române de la nivel înalt şi-au exprimat deja îngrijorarea faţă de opţiunea Europei cu mai multe viteze, scenariu considerat defavorabil României.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !