Deranj mare în comerţul bihorean

8Comentarii
ORADEA - Din cei 610 agenţi economici verificaţi în luna iuni de către comisarii Grăzii Financiare Bihor, 597 au fost sancţionaţi pentru nereguli. „Şi de această dată controalele au avut ca tematică utilizarea caselor de marcat fiscale, comercializarea produselor accizabile, în special alcool şi tutun şi respectarea disciplinei financiare”, afirmă comisarul şef al GF Bihor, Călin Gal.

Descinderile s-au lăsat cu amenzi de 1.425.920 lei, din care deja s-au încasat aproape jumătate, respectiv 709.290 de lei. În plus, s-au întocmit patru sesizări penale către Parchet, pentru patru societăţi care au adus un prejudiciu de 51.105 lei, cea mai sugestivă evaziune fiind cea a unei firme fantomă de comercializare a produselor petroliere, care nu a înregistrat în contabilitate veniturile obţinute din activitatea sa, văduvind bugetul de peste 38.000 de lei.

 

La ore… nepotrivite

Situaţia este cel puţin dramatică în ceea ce priveşte controalele privind utilizarea caselor electronice fiscale. În ciuda repetatelor avertismente lansate de conducerea GF, în luna iunie, din 64 de agenţi economici verificaţi, 64 au fost sancţionaţi.

Bilanţul este sugestiv, 388.000 de lei amenzi, marfă confiscată în valoare de 1827 RON, şi 41 de societăţi cu activitatea suspendată. „Comisarii au lucrat în fiecare zi şi cu precădere în intervalul orar 19-24, atunci când, în zonele rurale, oamenii se întorc de la muncă de pe câmp şi îşi fac cumpărăturile, iar comercianţii cred că la ora aceea nu vor mai fi verificaţi şi nu mai folosesc casele de marcaj”, susţine Călin Gal.

Nici controalele la comercianţii de produse accizabile nu s-au găsit lucrurile în ordine, 335.000 de lei amenzi şi marfă confiscată în valoare de 4980 lei, la comercianţii de alcool, respectiv 115.000 de lei amenzi şi confiscări de 630 de lei la vânzătorii de produse din tutun. În plus, 13 agenţi economici nu mai au dreptul de a comercializa acest gen de produse.

Valentin Buda8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor