Derby stalcit de ploaie

Dinamo si Rapid se lupta azi cu natura dezlantuita. Inhamati la jugul tocit al performantei, gustata pe fuga in Cupa UEFA, elevii celor doi prieteni-antrenori, Andone si Lucescu jr., isi vor etala calitatile pe un teren schimonosit la nesfarsit de rafalele toamnei.

Dinamo ar fi vrut sa se joace vineri, cand gazonul din ‘Stefan cel Mare’ se prezenta inca onorabil, iar giulestenii au inaintat chiar ideea unei amanari prea putin folositoare. Speranta dulce a revansei, pe care Dinamo n-a mai adulmecat-o de trei ani sau delimitarea lui Bratu de galeria fostei sale echipe, Rapid, ascund un spectacol abia ghicit, pe care jucatorii celor doua echipe sunt datori sa-l onoreze.

Rasariti firesc de sub bagheta mentorului Mircea Lucescu, atat ‘Falcosul’ cat si Razvan vor strange azi la piept povara aspra a orgoliilor nestinse. Ca vor miza pe forta sau pe inventivitate, ca se vor tavali in noroi sau vor pluti in aplauzele ascutite ale fanilor, Dinamo si Rapid sustin in aceasta seara examenul final inainte de infruntarile cu Everton si Feyenoord. Jucati fotbal!

Lucescu ar fi de acord cu amanarea Antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, a declarat ca derby-ul ar trebui amanat daca gazonul stadionului Dinamo va fi prost la ora meciului. ‘Pana duminica mai este timp, iar daca terenul este bun se poate juca, nu stiu exact conditiile din sos. Stefan cel Mare. In acelasi timp, decat sa se joace pe un teren greu si mocirlos, poate ar fi mai bine sa fie amanat’.

Lucescu a mai spus: ‘Partida cu Dinamo este un meci important, iar noi venim dupa o perioada buna si avem increderea si linistea ca putem face un joc bun acolo. Dinamo e o formatie periculoasa, cu jucatori de clasa, precum Zicu, Grigorie, Florentin Petre si Claudiu Niculescu, chiar daca acesta nu va juca. Pentru noi sunt doua momente importante: acest meci si cel cu Feyenoord. Este adevarat ca e mai important cel cu Feyenoord, pentru ca e un nume mare si ar fi o performanta unica pentru Rapid daca s-ar califica in grupele Cupei UEFA’.

Antrenorii sunt prieteni

Ioan Andone si Razvan Lucescu sunt prieteni buni. Fiul lui ‘Il Luce’ a crescut pe langa marea echipa a Corvinului, iar apoi s-a atasat sentimental de Dinamo, club cu care tatal sau a obtinut mari performante. Cand Copos l-a dat afara, pentru cateva ore, pe Razvan, ‘Ando’ si-a aparat amicul. Pe Andone si Lucescu junior ii mai leaga un lucru: ambii sunt la cutite cu Mircea Rednic, pe care l-au acuzat ca a uneltit sa le ia locul la Dinamo, respectiv la Rapid.

Meci aparte pentru Bratu

Jocul are o insemnatate speciala pentru Florin Bratu. Dupa experiente nereusite la Galatasaray si la Nantes, atacantul, campion cu Rapid in 2003, nu s-a intors in Giulesti, ci a ales Dinamo, unde a fost impins de impresarii sai.

Din lotul ‘cainilor’, Claudiu Niculescu a parcurs traseul invers. ‘Clau-gol’ a zabovit insa cateva zile in curtea Rapidului condus atunci de Mircea Rednic, deoarece Dinamo, mai exact directorul executiv Cristi Borcea, l-a rascumparat de la Genoa cu 800.000 de dolari.

In Giulesti exista un jucator, ‘varful’ Daniel Niculae, care si-a facut ucenicia la Dinamo. Fost junior al ‘cainilor’, ‘Nico’ a fost racolat de la frageda varsta de Rapid.

S-au dat bine pe langa divinitate

Rapidistii au pregatit intr-un mod special meciul cu Dinamo. Antrenorul Razvan Lucescu a inclus in program si o vizita la Patriarhie, unde echipa s-a prezentat ieri dupa-amiaza. Giulestenii s-au intalnit cu Prea Fericitul Teoctist si s-au rugat pentru victorie, sanatate si ca ploile sa inceteze.
Tehnicianul ‘feroviarilor’ crede ca meciul de azi reprezinta cel mai important moment al sezonului de toamna: ‘Dinamo e o echipa periculoasa, cu jucatori de clasa. Totusi, returul cu Feyenoord va fi si mai dificil’.

Onlinesport.ro