Descentralizeaza rezidentiatul

5Comentarii
Descentralizeaza rezidentiatul
Ministrul Sănătăţii pregăteşte rezidenţiatul 2010 – 2011 împreună cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din ţară.

În urma unei înţelegeri de marţi, ministrul Sănătăţii Cseke Atilla şi rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din Romania au stabilit un protocol pentru concursurile de rezidentiat din anii 2010 şi 2011.

După întâlnirea cu rectorii de la UMF, ministrul a transmis că rezidenţiatul a fost descentralizat şi prin urmare, de acum înainte, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate şi doar tematica va fi comună. Cseke a transmis că pentru anul viitor, metodologia, bibliografia şi noua curiculă, pentru specializările la care perioada de rezidenţiat a fost scurtată, vor fi realizate de către reprezentanţii universităţilor de medicină şi farmacie până cel târziu la data de 1 decembrie 2010, pentru ca absolvenţii de medicină şi rezidenţii să aibă timp să cunoască noile reglementări. Nu se ştie însă situaţia absolvenţilor de la facultăţile de medicină incluse la universităţi. Cel mai probabil rezidenţiatul pentru absolvenţii aceştia va fi susţinut la cel mai apropiat centru de rezidenţiat, respectiv cea mai apropiată universitate de medicină şi farmacie.

Verificări

Marţi, ministrul Cseke a verificat şi stadiul pregătirilor pentru rezidenţiatul din acest an, care se va susţine în 21 noiembrie, sesiune în care absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie pot concura pe 3505 locuri şi posturi, dintre care 2984 locuri şi 521 posturi. Ministerul va scoate la concurs 2740 de locuri pentru medicină, 175 locuri pentru medicină dentară şi 69 pentru farmacie. După cum a mai anunţat în teritoriu, Cseke vrea să se pună accent în acest an pe pregătirea medicilor specialişti în domeniile medicale deficitare, motiv pentru care a decis reducerea cu un an a duratei de rezidenţiat pentru 36 de specializări şi a eliminat rezidenţiatul cu durata de şapte ani.

O.Ş.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor