Deschid publicului porțile Palatului

De Veronica Bursaşiu
6Comentarii
Șantier la Palatul Baroc
Șantier la Palatul Baroc
Dacă până acum, capii Episcopiei Romano-Catolice de Oradea au făcut o obișnuință din a organiza vizite cu presa pe șantierul Palatului Episcopal și a parcului baroc, acum aceste obiective se deschid și publicului.

Prin purtătorul de cuvânt Cristian Micaci, bihorenii sunt invitați miercuri, 10 iulie 2019, cu începere de la ora 16.00, într-o astfel de vizită pentru a se convinge fiecare despre maniera în care decurg lucrările la unul dintre cele mai importante obiective din oraș.

„Invităm cu drag reprezentanții presei și pe toți cei interesați să participe la acest eveniment unic, în cadrul căruia vor avea posibilitatea să viziteze clădirea și parcul baroc în stadiul actual al lucrărilor, să afle detalii despre funcțiile destinate spațiilor și diferitelor zone ale parcului, obținând informații despre complexul baroc care, odată cu finalizarea lucrărilor de renovare și refuncționalizare, se dorește a fi pus la dispoziția întregii comunități orădene”, se arată într-un comunicat transmis de Cristian Micaci.

În cadrul întâlnirii, participanții vor putea asculta explicațiile episcopului Bocskei Laszlo, ale lui Matuz Zsolt, manager de proiect, care va vorbi despre funcțiile destinate spațiilor clădirii, arhitectul Emodi Tamas și Beaudet Tancred, specialist grădinar, vor explica conceptele de proiectare ale lucrărilor la Palatul Episcopal și la parcul baroc.

La un an de la debutul lucrărilor de reabilitare, în noiembrie 2018, episcopul Bocskei Laszlo spunea că s-a executat aproximativ jumătate din proiect. Și parcul din jurul Palatului Baroc este în refacere printr-un proiect transfrontalier în valoare de peste 770.000 de euro.

Planul de reabilitare include plantarea de noi specii de arbori și refacerea amfiteatrului, trotuarelor și aleilor. Proiectanții spun că acesta va fi un parc istoric care va păstra amprenta secolului XIX. Lucrările de restaurare sunt prevăzute să se întindă pe perioada a trei ani.

Program:

16:00 – Întâlnire în foaierul principal

16:10 – Introducerea vizitei- Bocskei Laszlo, episcop

Funcțiile destinate spaţiilor clădirii – Matuz Zsolt, manager de proiect Vizită în imobil și în parcul acestuia, cu prezentarea unor faze de lucru și a conceptelor de proiectare -Arh. Emodi Tamas și Beaudet Tancred, specialist grădinar

18:00 – Concluzii6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor