Deschid un canal de comunicare cu iubitorii de artă

De Veronica Bursaşiu
Vioara Bara la lansarea ,,4 Foi de Artă”
Vioara Bara la lansarea ,,4 Foi de Artă” - © Foto: Adela Rusu
Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Oradea are de acum propriul ziar: ,,4 Foi de Artă”.

Activitate intensă la UAPR de când conducerea organizației a fost preluată de neobosita Vioara Bara. Zeci de artiști, oameni din lumea artelor, au particiapt duminică după-amiază la Galeria de Artă Reperaj din Cetatea Oradea, acolo unde a avut loc lansarea primei ediţii a ziarului ,,4 Foi de Artă”.

Evenimentul lansării a debutat cu un mini-concert de muzică experimentală susţinut de Marcel Floruț (Mujko), Alex Stângu (Baby Elvis) şi Furak Laszlo Furak-Pop (Mujko), iar participanții s-au putut bucura și de o proiecție video realizată de Terez Matza.

În deschiderea ziarului, de această dată din poziția de editorialist, Vioara Bara explică contextul apariției acestui canal de comunicare.

,,Oradea, frumosul oraș de pe graniță, beneficiază de o bogată și diversă activitate artistică. Ziarul «4 Foi de Artă», editat sub egida Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Oradea, este un canal de comunicare pe teme de artă plastică, cu publicul orădean iubitor de artă, dar și cel din țară… Conținutul ziarului se va profila pe activitatea expozițională a Filialei Oradea, condiția artistului din ziua de azi, politicile culturale adoptate de sistem.

Ziarul «4 Foi de Artă» se vrea mai mult un semnal de alarmă la adresa publicului, care trebuie să intre în contact și dialog cu arta plastică profesionistă din această urbe, dar și un semnal pentru oficialitățile locale, care trebuie să sprijine actul de cultură. Aducem mulţumiri firmei Metropolis, care sprijină editarea acestui ziar, cât şi scriitoarei Simona Mihuțiu pentru sponsorizarea primei ediţii”, a precizat președintele UAPR – Filiala Oradea, Vioara Bara.

Pe lângă editorialistul Vioara Bara, echipa de redacție mai este formată din 3 redactori, toți tineri critici de artă, Milena Augusta Pop, David Indig și Teodora Talhoș (Viena), corespondent pentru expoziții externe. ,,4 Foi de Artă” va apărea lunar şi se va distribui gratuit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !