Deschis la ghișeele de taxe și imozite

De Cristina Ghilea
1Comentariu
Deschis la ghișeele de taxe și imozite
Câteva sute de orădeni vor primi, în plic, decizia de supraimpozitare a locuințelor.

Luni la prima oră s-au deschis ghișeele din Primărie, pentru plata taxelor și impozitelor aferente acestui an. De la începutul anului și până acum, economiștii Primăriei au lucrat la închiderea anului fiscal 2016 şi deschidere a anului fiscal 2017, așa că s-au încasat doar taxe fără debit precum taxe de timbru, taxe pentru emiterea certificatelor fiscale, avizelor, autorizaţiilor de orice fel şi amenzi de circulaţie sau de parcare plătite în 48 de ore. De altfel, sumele datorate de fiecare sunt afișate pe site-ul primăriei, la adresa https://globalpay.ro/public/oradea/login/index/lang/ro, cu acces pe baza CNP-ului.

Supraimpozitare

Conform proiectului de hotărâre prin care au fost stabilite dările aferente anului 2017, impozitele pe proprietăți – case, mașini și terenuri, rămân la nivelul stabilit anul trecut. Unica modificare este supraimpozitarea clădirilor cu ”aspect nesatisfăcător”, cu 400%. Consiliul local a aprobat deja lista cu 248 de imobile și 60 de terenuri încadrate în această categorie, „ca urmare a constatării stării tehnice nesatisfacătoare”, conform propunerii executivului local.

”Această categorie de contribuabili va fi informată despre supraimpozitare prin scrisori. Pe măsură ce se fac calculele pe fiecare titular, se trimit, zilnic, calupuri de scrisori”, ne-a spus Sorin Iacob, director adjunct în Direcția Economică.

Cu toate că creșterea este spectaculoasă – anul trecut supraimpozitarea a fost de 100%, în condițiile în care limita maximă este de 500%, primarul Ilie Bolojan insistă că măsura nu e menită să aducă bani la buget ci să constrângă proprietarii să își renoveze casele. Astfel, banii încasați din această taxă ar urma să intre într-un fond de creditare destinat reabilitării de fațade.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor