Descurajeaza parazitismul social

Descurajeaza parazitismul social
Primăria a tăiat apa gratuită la blocurile NATO şi a evacuat rău-platnicii campaţi în faţa căminului Cominca. Municipalitatea a luat miercuri două măsuri de natură să avertizeze că protecţia socială înseamnă şi responsabilităţi, nu doar drepturi.

Astfel, Consiliul Local a anulat HCL 547/28 iulie 2005, care prevedea plata din bugetul Oradiei a apei consumate la imobilele sociale de pe strada Voltaire nr.2 (blocurile NATO).

„HCL 547 a stabilit ca atribuţii principale luarea de măsuri pentru protecţia socială a persoanelor defavorizate, condiţionată de reducerea consumului de apă rece, a unei exploatări corecte din partea persoanelor cazate în aceste imobile. Având în vedere neîndeplinirea condiţiilor prevăzute de HCL 547 propunem abrogarea acestei Hotărâri”, a motivat Administraţia Imobiliară Oradea (AIO).

Cele două blocuri NATO au 96 de apartamente în care locuiesc oficial 550 de persoane dar practic mai multe.

„Costul mediu lunar suportat de AIO pentru blocurile de pe strada Voltaire a fost de 12.000 lei. Aceasta înseamnă un consum lunar mediu de 6,5 metri cubi de apă/persoană. Ori consumul lunar mediu la nivel naţional este de trei metri cubi/persoană”, ne-a mai declarat directorul AIO, Cristian Beltechi.

Tot la şedinţa Consiliului Local, viceprimarul Biro Rozalia a explicat de ce poliţiştii comunitari au evacuat ieri rău-platnicii campaţi în faţa căminului Cominca.

Rău-platnici, dar cu pretenţii

Viceprimarul Biro Rozalia a ţinut să explice, la finele şedinţei de miercuri a Consiliului Local, situaţia rău-platnicilor care stau de două luni în aer liber, în faţa Căminului de pe strada Octavian Goga.

„E vorba doar de persoane fără copii minori şi care au acumulat datorii de ani de zile la plata chiriei de opt lei pe lună şi a utilităţilor. Administraţia Imobiliară Oradea le-a asigurat adăposturi pe strada Gutemberg dar respectivii asistaţi sociali le-au refuzat. În aceste condiţii, agenţii Poliţiei Locale i-au evacuat azi din faţa Căminului Cominca”, a declarat Biro Rozalia.

Printre cei evacuaţi s-a numărat şi un fost „valutist” care a acţionat ani de zile pe platoul din faţa Pieţei Cetate.

Reamintim că din cauza degradării Căminului social Cominca, Administraţia Imobiliară Oradea a aplicat şi a primit finanţare pentru lucrări de renovare, prin Programul Operaţional Regional, în valoare de 3,64 milioane lei.

Luna trecută AIO a mutat majoritatea chiriaşilor în alte centre, iar rău-platnicii cu restanţe de ani de zile au rămas pe dinafară. După reabilitarea Căminului Cominca municipalitatea intenţionează să asigure locuinţe asistaţilor care au un loc de muncă, iar în cazul familiilor, copiii vor trebui să se prezinte zilnic la şcoală.

C.H.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !