Desene rutiere la „Arcadia”

Desene rutiere la „Arcadia”
ORADEA – Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret „Arcadia” din Oradea găzduieşte până marţi o expoziţie de peste 300 de desene rutiere, realizate de elevi din ciclul primar de la 54 de şcoli din 24 de judeţe din ţară.

Desenele au fost strânse în cadrul proiectului educativ „Prietenul meu, semaforul”, proiect iniţiat pe internet de către institutoarea Camelia Rusu, de la Şcoala din Hidişelu de Sus.
„Este al doilea proiect pe care îl iniţiez pe internet. Am postat un anunţ pe didactic.ro şi am primit foarte mult e-mailuri de la profesori interesaţi de proiect. Acum ne-a fost mai uşor, fiindcă deja îi cunoşteam pe o parte din cei implicaţi. Pot spune că deja avem un grup închegat şi ţinem legătura pe internet.

Prin proiectul «Prietenul meu, semaforul», ne-am dorit să stimulăm creativitatea copiilor şi să contribuim la reducerea accidentelor rutiere”, spune Camelia Rusu.
La deschiderea expoziţiei au participat miercuri şi elevi din Sântelec, care au prezentat vizitatorilor desenele lor şi le-au cântat câteva melodii învăţate la şcoală.

Maşini şi elicoptere…
„Am desenat o maşină mai mare şi una mai mică, şi nişte oameni care trec strada. Mie cel mai mult îmi place să desenez maşini”, povesteşte cu entuziasm Ionuţ Hendrea, elev în clasa I la Şcoala din Sântelec.
„Eu am desenat un bloc, iar prin faţa blocului o şosea cu semafor electric. Lângă semafor am făcut şi câţiva oameni şi nişte maşini. Pe deasupra am pus şi un elicopter, pentru că mie îmi plac elicopterele.

Mi-a plăcut mult la Oradea şi aş vrea să mai vin. Mi-a spus doamna învăţătoare că am luat şi diplomă pentru desen”, spune cu mândrie Cosmin Hendrea, elev în clasa a III la Sântelec.
Cu această ocazie a fost lansată şi revista „Noi şi dascălii noştri”, ce prezintă activităţile întreprinse în cadrul proiectelor educative la care participă Şcoala din Hidişelu de Sus.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !