Desene si lectura pe Corso

Desene si lectura pe Corso
Copiii au fost răsplătiţi cu jocuri şi jucării.

De Ziua Oradiei, Asociaţia Kiwanis Art a organizat mai multe acţiuni menite să încurajeze şi să sprijine tinerele talente. Evenimentele s-au desfăşurat la Irish Pub şi pe strada Republicii. Activităţile au debutat la ora 11:00 cu concursul de pictură „Oradea, prin ochi de copil”, la care au participat în jur de 50 de copii de la Grădiniţa nr. 16, însoţiţi de educatoarea Rodica Balog, de la Liceul de Artă, coordonaţi de profesoara Doina Tătar şi de la Liceul Teologic Ortodox din Oradea.

„Activitatea a avut ca scop încurajarea şi sprijinirea tinerelor talente în artă. Acţiunea a fost organizată cu sprijinul Irish Pub şi Dormar. Chiar dacă este prima noastră acţiune de acest gen, dorim ca ea să devină tradiţie. Picturile vor fi expuse într-o locaţie care urmează să fie stabilită. Sperăm ca astfel primarul, arhitectul-şef şi aleşii locali să ţină cont de părerile copiilor vizavi de Oradea”, este de părere lect. univ. dr. Claudia Timofte, membră în Kiwanis Art.

Lectură stradală

O altă acţiune, organizată de Ziua Oraşului, a fost lectura stradală. Câţiva elevi de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, coordonaţi de profesoarele Dana Puşcaşiu şi Carmen Polman, s-au adunat în faţa librăriei Humanitas şi au citit, împreună cu trecătorii, pasaje din cărţi. Organizatorii şi-au propus ca astfel să încurajeze tinerii să citească.

Programul evenimentului, organizat de Kiwanis Art, a continuat cu o expoziţie de pictură. Expoziţia a cuprins lucrări realizate de artistul Remus Ilisie. Absolvent al Liceului de Artă şi al Academiei de Artă din Cluj-Napoca, Remus Ilisie a avut mai multe expoziţii personale şi de grup.

„Remus aduce o notă personală în pictura tânără orădeană. Din lucrările lui răzbate un univers extrem de bogat şi frământat. Kiwanis Art îl promovează pentru a-i da curaj să continue într-o activitate solicitantă şi din punct de vedere financiar. Noi credem că este un talent puternic şi care va răzbate, în ciuda unui destin nedrept. Dorim să-l promovăm şi la nivel european, cu sprijinul Cluburilor Kiwanis şi Lions. Ambele cluburi şi-au dat mâna pentru a-l promova”, a declarat profesoara Doina Tătar, cea care a coordonat această activitate.
Evenimentele au făcut parte din proiectul „Împreună sărbătorim excelenţa”.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !