Deşeurile în atenţia autorităţilor

Deşeurile în atenţia autorităţilor
REŞIŢA – Agenţia pentru Protecţia Mediului a deschis o sesiune de depunere a cererilor de finanţare pentru proiecte cu bani de la Fondul de Mediu.

Categoria de proiecte eligibile pentru finanţare vizează gestionarea deşeurilor, inclusiv a deşeurilor periculoase, adică deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.
Fonduri pentru gestionarea deşeurilor

Tipurile de proiecte eligibile se înscriu în puncte de colectare pentru adunarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Cheltuielile care vor fi acoperite de Agenţia pentru Protecţia Mediului, cuprind construcţia, extinderea, sau modificarea construcţiilor aferente implementării proiectului, împrejmuirea spaţiului, inclusiv manopera, precum şi pentru locurile de depozitare, inclusiv depozitarea temporară a deşeurilor electronice şi anume: suprafeţe impermeabile, platforme de beton pentru zone adecvate, prevăzute cu instalaţii de colectare a pierderilor prin scurgere şi dacă este cazul, cu decantoare şi epuratoare.

Din categoria celor care pot solicita o finanţare, fac parte autorităţile publice locale, iar valoarea proiectelor finanţate este cuprinsă între 30.000 şi 200.000 lei. Fondul pentru mediu este utilizat în acest caz pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor de mediu eligibile.

Modalitatea de finanţare nerambursabilă, este finanţarea cheltuielilor aferente ale proiectelor propuse de autorităţile publice locale, în procent de maxim 60% din valoarea cheltuielilor eligibile. Cheltuielile nefinanţate din fondul pentru Mediu, constituie contribuţia proprie şi va fi susţinută de către beneficiar. Astfel autorităţile locale vor contribui cu minim 40% din valoarea proiectului. Durata de executare a proiectului, este de maxim opt luni de la încheierea contractului.

Doina Rolea
doina.rolea@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !