Desfiinteaza un spital pentru reducerea cheltuielilor

11Comentarii
Desfiinteaza un spital pentru reducerea cheltuielilor
Spitalul de Neuropsihiatrie Oradea va fi desfiinţat juridic din pricină de cheltuieli.

Spitalul de Neuropsihiatrie Oradea urmează să fie desfiintat din punct de vedere juridic şi administrativ, iar secţiile unităţii să fie înglobate Spitalului Dr. Gavril Curteanu.

Joi, consilierii locali, exceptându-i pe reprezentanţii Partidului democrat liberal, şi-au dat acordul de principiu pentru desfiinţarea Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie, unitate ce a fost în iunie “predată” de către Ministerul Sănătăţii Spitalului Dr. Curteanu. Proiectul de hotărâre al CL arată că decizia de desfiinţare a unităţii în discuţie şi intrarea ei în jurisdicţia Municipalităţii a fost luată conform “strategiei municipalităţii pe termen scurt şi mediu care vizează identificarea soluţiilor pentru reducerea cheltuielilor de întreţinere – funcţionare şi eficientizarea utilizării bazei tehnice în unităţile sanitare din reţeaua municipalităţii prin integrarea serviciilor existente sau a celor nou create”.

De menţionat că din clădirea de pe str. Louis Pasteur, ce găzduieşte încă secţiile de neurologie, un număr de circa 25 de paturi au fost transferate Spitalului Judeţean, pentru gestionarea mai eficientă a cazurilor de urgenţă (bolnavi cu accidente cerebrale vasculare şi alte afecţiuni foarte grave). În plus, clădirea de pe str. Louis Pasteur este revendicată de Inspectoratul Şcolar.
Adăugăm că în urmă cu circa 10 ani, a mai existat o tentativă de înglobare a unor secţii de la Neurologie la Curteanu. Era vorba pe atunci de transferul secţiei de neurologie infantilă, însă circuitele nu corespundeau şi, în final, ideea nu a fost până la urmă aplicată.

O.Ş.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor