Despăgubiri la abonaţii OTL

27Comentarii
Despăgubiri la abonaţii OTL
Directorul interimar al OTL, Nicolae Popescu, a făcut eforturi pentru a împăca şi capra şi varza. Astfel, încă din prima sa zi de lucru ca şef al regiei de transport, Popescu a găsit o sursă financiară de majorare a premiilor pentru angajaţii OTL de la 250 la 400 de lei. Raport audit OTL

Totodată, conducerea OTL căuta ieri soluţia administrativă de despăgubire a abonaţilor OTL pentru zilele de grevă spontană. „Există, teoretic, posibilitatea pentru compensarea abonaţilor şi noi dorim să o transpunem în practică. În principiu, abonamentele vor fi prelungite cu două zile la toate persoanele care reclamă acest lucru. Urmează să stabilim detaliile tehnice, inclusiv dacă solicitările vor fi depuse la chioşcurile OTL”, ne-a declarat ieri directorul interimar Nicolae Popescu.

Cât priveşte majorarea premiilor de final de an la OTL, directorul Popescu a găsit în bugetul OTL o lucrare supra-evaluată cu 150.000 lei astfel că această diferenţă va ajunge în buzunarul angajaţilor care au protestat fiindcă li se alocaseră premii sub cele acordate recent la angajaţii Primăriei Oradea.

Ca urmare a plusării primelor de Crăciun, vatmanii şi şoferii OTL şi-au reluat ieri lucrul, în jurul orei 14:45.

Totodată, primarul Ilie Bolojan le-a promis reluarea negocierilor salariale în ianuarie, dar şi-a reiterat punctul de vedere în contextul crizei financiare globale şi a drămuirii bugetului Primăriei Oradea. „Municipalitatea nu îşi permite majorări salariale peste rata inflaţiei. Dar vom încerca să mai aducem un plus pentru personalul direct productiv, adică vatmanii şi conducătorii auto ai OTL. Momentan, normele legale ne obligă să îi notăm ca absenţi de la servici pe grevişti, cu excepţia mecanicilor care şi dacă au vrut nu au putut lucra din cauza vatmanilor şi şoferilor. Ne pare rău pentru dificultăţile financiare ale unor angajaţi OTL dar şi pentru disconfortul creat călătorilor. Sperăm să preîntimpinăm pe viitor asemenea proteste”, ne-a declarat Ilie Bolojan în calitate de mediator al conflictului de muncă.

Taxiuri asaltate

Însă dacă abonaţii OTL vor fi într-un fel despăgubiţi, orădenii care s-au văzut obligaţi să circule cu taxiul au şanse mari să rămână cu paguba aferentă. Aceasta chiar dacă ultima măsură luată de directorul demis de la OTL a fost să acţioneze în judecată sindicatul Transloc pentru că a tolerat o grevă neanunţată şi fără să asigure 30% din transport, aşa cum obligă legea.

Tot referitor la fosta conducere a OTL, primarul Bolojan le-a reamintit greviştilor că situaţia lor financiară nu e de azi de ieri. Iar o parte din protestatari au fost de acord că vechea conducere a gestionat „cu mână largă” unele contracte precum montarea GPS-urilor sau publicitatea în mijloacele de transport, ceea ce a redus din resursele financiare ale OTL. Însă aceste explicaţii nu i-au mulţumit de călătorii obişnuiţi cu tramvaiul sau autobuzul. „Aud că unii vatmani se plâng că au doar câteva milioane de lei salar după 20 de ani de lucru. Însă de ce şi-au dat seama de asta brusc şi dintr-odată? Puteau să anunţe o grevă ca să ştiu din timp fiindcă merg la tratament în Felix nici mie nu mi-e totuna să merg de la Gară până în capăt la Nufărul cu 15 lei, plus întorsul, decât cu două bilete de tramvai.”, ne-a declarat ieri dimineaţă o doamnă între două vârste.

Cristian Horgoş27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor