Despăgubiri pentru banii depuşi la CEC

1Comentariu
Despăgubiri pentru banii depuşi la CEC
BUCUREŞTI – Preşedintele interimar Nicolae Văcăroiu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind despăgubirea celor care au depus bani la CEC în vederea cumpărării de autoturisme Dacia.

Legea privind despăgubirea celor care au depus bani la CEC pentru cumpărarea de autoturisme Dacia, iniţiată de PC, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, în data de 8 mai şi stabileşte că despăgubirile vor consta în titluri de stat, care vor fi distribuite în 2008.

Potrivit legii, persoanele fizice care au depus la CEC, până la 1 noiembrie 1990, sume de bani pentru achiziţionarea de autoturisme Dacia, vor

primi în 2008 titluri de stat cu maturitate între 1 şi 2 ani.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată cu numai un vot împotrivă, majoritatea deputaţilor arătând că este benefică şi reparatorie.

Ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian a declarat, în 10 mai, că ministerul va emite în 60 de zile normele metodologice pentru aplicarea legii privind despăgubirea persoanelor pentru autoturismele Dacia, valoarea despăgubirii urmând să fie actualizată cu rata inflaţiei.

“În 60 de zile urmează să se dea normele, vom primi de la Institutul Naţional de Statistică şi dimensiunea inflaţiei, până în momentul în care s-a emis legea şi vom face toate calculele pentru a urma reglementările cuprinse în lege”, a afirmat Vosganian.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor