Despre priorităţile Bihorului. Desantul patronatului la prefect

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
2Comentarii
Întâlnirea FOP cu prefectul Claudiu Pop
Întâlnirea FOP cu prefectul Claudiu Pop
Patronatul a cerut susţinerea prefectului Claudiu Pop pentru elaborarea „Memorandumului pentru Bihor”, acolo unde sunt consemnate priorităţile Bihorului, unanim stabilite.

A fost prima întâlnire a reprezentantului Guvernului în teritoriu cu Forul Organizaţiilor Patronale, grup constituit din mai mult de 90% din organizațiile patronale locale.

Emoția startului întâlnirii a fost de scurtă durată, trecându-se direct la discutarea problemelor urgente ale județului. Cu toții au concluzionat că prioritățile Bihorului sunt infrastructura rutieră – susținută chiar de gazda întâlnirii, prefectul Claudiu Pop – deschiderea de noi puncte vamale în nordul județului, subliniată de Sarkozy Zoltan, menținerea interesului pentru sănătatea județului, aspect accentuat de dr. Carmen Pantiș, educația antreprenorială și dezvoltarea relațiilor româno-maghiare, prioritate prezentată de Dacian Coita.

Ion Mintaș, prim-vicepreşedintele CNIPMMR, a insistat pentru susținerea unei legi a patronatelor și a salarizării adaptate condițiilor specifice, aspecte întărite în intervenția sa și de directorul CCI, Costică Badea, care a reiterat că mediul de afaceri este cel care contribuie semnificativ la bunăstarea județului și, în consecință, relația cu patronatele locale trebuie să devină prioritate cotidiană.

„Mesajul nostru, al tuturor reprezentanților mediului de afaceri din Bihor, către mediul politic, este de a urma exemplul de bună colaborare între toate organizațiile patronale și asociațiile profesionale bihorene, pentru ca județul nostru să aibă dezvoltarea dorită de toți cetățenii săi. Aveți înțelepciunea de a înlătura orgoliile și toate elementele ce vă îndepărtează, în loc să vă apropie. Noi am făcut acest lucru și astăzi Bihorul are cea mai puternică forță patronală din România”, a spus în intervenția sa Ioan Lucian, preşedintele UNPR.

De asemenea, reprezentanții FOP i-au propus prefectului să devină aliatul lor în promovarea și realizarea „Memorandumului pentru Bihor”, pe care aceștia l-au inițiat și-l vor lansa în curând.

În final, toți participanții au fost de acord ca, fiind conștienți de forța pe care o reprezintă ca partener al oricărui factor decizional important al județului, să fie consultați în toate deciziile legate de economia județului Bihor, pentru care își vor asuma toată responsabilitatea.

FOP Bihor, Forul Organizaţiilor Patronale, s-a creat prin Acordul de parteneriat încheiat la data de 19 ianuarie 2017 între următorii reprezentanți ai mediului de afaceri și ai asociațiilor profesionale din județul Bihor:

  1. Federația Patronilor Bihor, reprezentată prin Ioan Lucian în calitate de președinte;
  2. Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bihor, reprezentată prin Constantin Badea – director general;
  3. Consiliul Local al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Oradea, reprezentat prin Ioan Mintaş, președinte;
  4. Asociația Cluster Zepher, reprezentată prin Constantin Jurcă, președinte; Colegiul Farmaciștilor din Județul Bihor, reprezentat prin dr. Sebastian Nemeth, președinte;
  5. Asociația Camera de Comerț și Industrie Româno-Maghiară Carpatia, reprezentată prin Kiraly Csaba Jozsef, în calitate de membru al Consiliului Director, Casa de Comerț a Ungariei – Biroul Regional Oradea, reprezentată prin Sarkozi Zoltán, în calitate de director al Biroului Comercial al Ungariei, filiala Oradea;
  6. Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România – filiala Crișana, reprezentată prin dr. Vlad Cristian Deac în calitate de președinte;
  7. Asociația Județeană a Crescătorilor și Lucrătorilor în Reproducția Animalelor, reprezentată prin Viorel Porumb în calitate de președinte;
  8. Colegiul Medicilor din județul Bihor, reprezentat prin dr. Carmen Pantiş, președinte, organizația avându-l ca secretar general pe Dorel Puchianu.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor