Despre viaţa păsărilor mici

De Crina Dobocan
Despre viaţa păsărilor mici
Un artist din China vrea să prezinte, într-o expoziţie, relaţiile de familie ale păsărilor.


Publicul orădean va avea parte de o expoziţie cu totul deosebită. Un artist de talie mondială va expune la Oradea fotografii inedite despre viaţa păsărilor.

Autorul expoziţiei este Peng Da Li din Taiwan (China), care a participat, alături de Ştefan Tóth A.FIAP, la trei tabere de creaţie organizate de Asociaţia Fotografilor din China, în Jiaozuo, Lishui şi Tibet.

Realizatorul expoziţiei trăieşte în zona montană Yangminshuan, unde a avut posibilitatea să fotografieze imagini inedite despre păsările din regiune. Acesta a realizat o cercetare, pe termen de 14 ani, despre viaţa păsărilor mici, în mediul natural. Astfel, a avut posibilitatea să urmărească creşterea puilor mici şi munca grea a părinţilor, depusă pentru protejarea şi hrănirea progeniturilor. Acest studiu l-a determinat să realizeze şi o expoziţie de fotografie.

„În cele 37 imagini, de format 50 x 60 cm, artistul fotograf Peng Da Li, prezintă publicului vizitator, creşterea păsărilor, în cadrul lor natural, în condiţii de iluminare naturală, fără să folosească o altă sursă de lumină, cum ar fi fulgerul electronic (blitz). Autorul expoziţiei susţine faptul că, prin imaginile sale, a intenţionat să prezinte publicului vizitator, relaţiile de familie, cu totul deosebite, ale păsărilor, care ar putea fi un model şi pentru oamenii care locuiesc închişi în jungla de beton a oraşelor”, a spus Ştefan Toth.

Foto 1

Pentru realizarea expoziţiei, artistul chinez a consumat peste 5.000 de role de film diapozitiv şi unul din cele mai bune aparate de fotografiat analog din lume. Imaginile diapozitive au fost transpuse pe o hârtie fotografică specială (cibachrom) care a permis copierea unei imagini pe un suport pozitiv. Pe lângă mesajul artistic al exponatelor, publicul vizitator va avea posibilitatea să admire fotografii realizate la un nivel profesional de excepţie.

Noua expoziţie este organizată în cadrul celei de-a III-a ediţii a Festivalului Fotografiei Chineze în România, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”, sub patronajul Ministerului Culturii, Ambasadei Republicii Populare Chineze în România şi Asociaţiei Fotografilor din China.

Expoziţia va fi vernisată miercuri, 7 octombrie, de la ora 18:00, la Galeria Ovi D. Pop Art Photogallery din Era Shopping Center.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !