Destui taximetrişti supăraţi

Destui taximetrişti supăraţi
„Efectiv am obosit din cauza conditiilor de tensiune în care a trebuit sa conduc azi-dimineata. Ce mai curata astia acuma, când soarele a topit zapada!?”, ne-a abordat un taximetrist care ne-a vazut fotografiindu-i pe angajatii RER care actionau cu lopetile marti, în jurul orei 11:00, în Piata Unirii.

Taximetristii care au iesit marti dimineata la lucru au avut o sarcina mai dificila decât în alte zile. „Efectiv am obosit din cauza conditiilor de tensiune în care a trebuit sa conduc azi-dimineata. Ce mai curata astia acuma, când soarele a topit zapada!?”, ne-a abordat un taximetrist care ne-a vazut fotografiindu-i pe angajatii RER care actionau cu lopetile marti, în jurul orei 11:00, în Piata Unirii.

„Platim o gramada de taxe la Primarie. Daca derapam si ne tamponam pe contrasens, ni se suspenda permisul auto si trebuie sa bagam masina în service. Cu ce-mi tin familia cât timp stau pe tusa?”, l-a completat un alt sofer din statia taxi.

Un sofer care chiar si-a tamponat marti masina pe bulevardul Dacia, în jurul orei 7:30, ne-a asigurat ca „am alunecat ca pe sanie. Noroc ca aveam doar 15 km pe ora si am lovit cealalta masina doar în roata”.

În fine, un alt sofer a mai tinut sa ne informeze ca si la ora 9:00 Calea Clujului era acoperita, pe portiuni întinse, cu un strat afânat de nea.

Pentru daune materiale

Reamintim ca soferii pot actiona legal pentru a-si recupera pagubele provocate de intrarea masinii într-o groapa dintr-un drum public, cât si pentru tamponarile cauzate strict de drumul alunecos.

Solicitat în acest sens, decanul Baroului Bihor, avocatul Corina Domocos, ne-a confirmat: „Soferii care cred ca pot dovedi faptul ca si-au avariat masinile din cauza necuratirii corespunzatoare a drumurilor pot actiona Primaria în instanta, pentru daune materiale”.

Cristian Horgos