Deszăpeziri pe 14 drumuri judeţene

Calin Roman, directorul SC Trameco, ne-a confirmat ca noaptea de luni spre marti a fost una alba pentru soferii utilajelor de deszapezire. Astfel, la o ora dupa miezul noptii, autobascule dotate cu lame au atacat straturile de zapada depuse pe drumurile judetene Tinca – Les, Budoi – Padurea Neagra, Hidisel – Holod, Oradea – Cetariu si Salonta Tinca.

Mai spre dimineata a fost nevoie de interventii pe drumurile: Uileac – Spinus, Sântandrei – Inand, Osorhei – Serghis – Vârciorog – Tileagd, Budoi – Marghita, Astileu – Zece Hotare, Bratca – Damis si Stana de Vale – Budureasa. 4.300 tone de antiderapant

Reamintim ca SC Trameco a câstigat si în acest an licitatia organizata de Consiliul Judetean Bihor pentru curatirea de zapada a drumurilor din judet.

Iarna trecuta, serviciile SC Trameco au costat aproape 25 miliarde de lei vechi.

Pentru a deservi peste 60 de drumuri judetene, în lungime totala de aproape 900 km, firma a dotat bazele auto de interventie de la Oradea, Beius, Marghita, Tinca si Suncuius cu zeci de camioane si raspânditoare mecanice. Totodata, Trameco si-a facut o rezerva de patru mii de tone de material antiderapant, recipientele cu nisip si sare începând deja sa fie amplasate de-a lungul drumurilor cu probleme.

DN-uri mai curate

Datorita traficului si ninsorilor mai usoare, pe drumurile nationale nu s-a acumulat zapada în noaptea de luni spre marti, însa conducatorii auto au trebuit sa faca fata conditiilor de carosabil alunecos.

De întretinerea celor peste 400 km de DN-uri ce strabat Bihorul raspunde Sectia Drumuri Nationale Oradea, care si-a asigurat si ea peste 10.000 de tone de mixtura antiderapanta si are parcuri auto cu utilaje de deszapezire în cinci orase si doua comune.

Cristian Horgos