Detectoare de gaze OBLIGATORIU!

3Comentarii
Detectoare de gaze OBLIGATORIU!
DEVA – În ultimul timp s-au înmulţit exploziile cauzate de acumulările de gaze provenite de la instalaţii improvizate din apartamente. O astfel de explozie a avut loc şi la Hunedoara, în urma căreia s-au întregistrat trei victime şi foarte multe pagube materiale.

Pentru a fi evitate aceste accidente, tot mai des semnalate în întreaga ţară se recomandă aplicarea Ordinului nr.713 din 21 octombrie 2004. Prin urmare, din acest an să fie montate obligatoriu detectoare de gaze. Acestea trebuie instalate în orice locuinţă în care există maşini de gătit. Asociaţile au dreptul să solicite proprietarilor accesul în imobil pentru a verifica situaţia instalaţiei de gaze. Conform legii, posesorul unei centrale termice de apartament este obligat să solicite o verificare tehnică a acesteia, cel puţin o dată la doi ani. Costul verificării oscilează între 100 şi 300 de lei. Începând cu ianuarie 2008, este obligatorie montarea detectoarelor pentru încăperile cu aparate de utilizare a gazelor naturale şi care au geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau geamuri de construcţie specială (securizat, termopan). Detectorul, care acţionează asupra robinetului de închidere a conductei de alimentare cu gaze a arzătoarelor, este dotat cu sisteme de avertizare luminoase şi sonore. Preţul unui detector automat de gaze naturale este de 250 de lei. Una dintre părerile devenilor este că cetăţenii nu trebuie să creadă tot ce li se spune! “Chestia cu detectoarele este o nouă găselniţă pentru a umple câteva buzunare favorizate. Care sunt detectoarele omologate? Că doar nu va fi lăsat românul să-şi aleagă singur furnizorul… Cine vor fi cei ce vor strânge averi fabuloase din afacerea asta? ” ne spune deveanul sceptic.

Ce trebuie să faceţi dacă simţiţi miros de gaze naturale?
Nu acţionaţi întrerupătoarele
Nu folosiţi lifturile
Nu aprindeţi chibrituri, brichete sau orice alte surse de foc
Nu utilizaţi aparatele electrice
Deschideţi uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii
Părăsiţi zona şi anunţaţi furnizorul de combustibil

Sanda Bocaniciu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor