Deţinut învoit la facultate

ORADEA – Unul dintre deţinuţii aflaţi în custodia Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Oradea a fost învoit cinci zile pentru a-şi putea susţine examenele la o Facultate din Timişoara, unde este student.

„Deţinutul M.P. a fost învoit în vederea susţinerii unor examene din sesiunea de iarnă, din cadrul unei facultăţi cu profil juridic din Timişoara. La plecare, el a semnat un angajament în care erau stabilite obligaţiile şi interdicţiile pe timpul învoirii”, precizează inspector principal Gabriel Ţica, purtătorul de cuvânt al PRMS Oradea.

Printre obligaţiile pe care deţinutul s-a angajat să le respecte la plecare au fost: respectarea strictă a zilei şi orei de înapoiere în penitenciar; respectarea strictă a destinaţiei şi a motivului pentru care a primit permisiunea de ieşire din penitenciar; prezentarea la organele administrative locale sau la organele de poliţie pentru aplicarea vizelor de confirmare a prezenţei în localiate; încadrarea în normele sociale în ceea ce priveşte comportamentul, ţinuta sau limbajul.

De asemenea, în angajament erau stipulate următoarele interdicţii: săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni; achiziţionarea, primirea, deţinerea şi consumul de substanţe psihotrope; achiziţionarea, primirea şi deţinerea de arme, muniţii, substanţe toxice sau explozive; revenirea în penitenciar sub influenţa băuturilor alcoolice.

Deţinutul P.M. (36 ani), condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare pentru o infracţiunea cu caracter economic, s-a întors în penitenciar joi la ora 17:00.

„Învoirea a fost acordată în vederea facilitării absolvirii de către deţinut, a unei instituţii de învăţământ superior, în perspectiva unei reintegrări sociale mai facile”, mai spune purtătorul de cuvânt al PRMS Oradea.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !