Deţinut scandalagiu în permisie

2Comentarii
Oradea/Buduslău  – Lăsat în permisie pentru câteva zile, un deţinut aflat în custodia Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Oradea a intrat în casa peste un localnic din Buduslău, cu care a avut o altercaţie care a degenerat în bătaie.

„H.I. (31 ani), condamnat la efectuarea unei pedepse privative de libertate de patru ani şi şase luni, pentru furt calificat, a beneficiat de o recompensă cu permisiunea de a părăsi penitenciarul, în perioada 6 – 11 iulie. În acest timp a pătruns fără drept în locuinţa lui P.S. din localitatea Buduslău, cu care a avut o altercaţie, fapt pentru care este cercetat în prezent, pentru comiterea infracţiunilor de «violare de domiciliu» şi «lovire şi alte violenţe». Deţinutul a fost readus duminică în penitenciar”, precizează subinspector şef Gabriel Ţica, purtătorul de cuvânt al PRMS Oradea.

„Menţionăm că deţinutul a întrunit toate condiţiile legale pentru a beneficia de permisiunea de a părăsi penitenciarul. Era clasificat în regimul semideschis de executare a pedepsei, a desfăşurat activităţi productive din luna mai 2005, ultima dată la activităţi de salubrizare în oraş şi a mai fost învoit în familie în luna mai,  întorcându-se fără producerea vreunui incident.

La fiecare plecare în permisie, i s-au prelucrat regulile pe care trebuie să le respecte, semnând un angajament în acest sens. La ieşirea din penitenciar din partea familiei, a fost prezentă mama sa. Mai avea aproximativ patru luni până la discutarea sa în Comisia de Liberare Condiţionată şi a avut un comportament corespunzător pe perioada executării pedepsei”, mai spune subinspector şef Gabriel Ţica.

Poliţiştii vor continua cercetările în acest caz, iar conducerea penitenciarului va lua măsurile legale care se impun faţă de deţinut. De la începutul anului au mai beneficiat de permisiunea de a părăsi penitenciarul 98 de persoane private de libertate, care s-au întors în penitenciar fără incidente. 

Ovidiu Morcan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor