Deţinute în vizită la Biblioteca Judeţeană

Deţinute în vizită la Biblioteca Judeţeană
ORADEA - O parte dintre femeile private de libertate, precum şi doi dintre minorii aflaţi în custodia Penitenciarului Oradea au vizitat joi noul sediu al Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” din Oradea.  Video

Dacă pentru unele dintre deţinute a fost pentru prima dată când au păşit în incinta unei biblioteci, multe dintre ele au mărturisit că citesc şi în Penitenciar şi s-au arătat interesate de cărţile aflate în portofoliul Bibliotecii Judeţene.

„Această acţiune se doreşte a fi o invitaţie la lectură pentru persoanele private de libertate, pornind de la premisa că Biblioteca Judeţeană este unul dintre cele mai importante centre de cultură din comunitatea locală. Prin lectură aceste persoane se pot resocializa, se pot reintegra în societate”, precizează subcomisarul Gabriel Ţica, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

După ce au vizitat secţiile dedicate cititorilor adulţi, secţia pentru copii şi sala de lectură, oaspeţii de la Penitenciar au fost conduşi în amfiteatrul bibliotecii unde au discutat cu bibliotecarii, care le-au promis că vor încerca să le ducă şi în Penitenciar volumele care îi interesează. De altfel, în cadrul Penitenciarului Oradea funcţionează o bibliotecă care cuprinde peste 6.000 de volume, iar dintre cei 600 de deţinuţi, aproximativ 200 au fişe de cititor.
Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !