Deţinute, în vizită la mănăstire

Deţinute, în vizită la mănăstire
ORADEA – Cu o zi înainte de intrarea în Postul Crăciunului, 26 de deţinute şi doi minori, aflaţi în custodia Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Oradea, au avut prilejul azi să viziteze Mănăstirea Sfintei Cruci, unde au avut parte de un moment de meditaţie şi reculegere spirituală.

„Venind aici conştientizează că salvarea din necazul în care se află vine de la cel care a creat cerul şi pământul. Aici sunt sub ocrotirea lui Dumnezeu, se îmbărbătează, prind curaj şi trec mai uşor peste necazul în care sunt”, spune părintele Serafim Bădilă, primul preot care a slujit în Penitenciarul Oradea imediat după revoluţie, în prezent preot la mănăstirea Căşiel din judeţul Cluj.

După ce s-au rugat pentru eliberarea lor grabnică şi pentru iertarea greşelilor lor, preoţii le-au vorbit despre dragostea lui Dumnezeu, încurajându-le şi îndemnându-le să îşi continue viaţa fără să mai calce greşit.

„În primul rând trebuie să vă cunoaşteţi păcatele şi să vă căiţi. Apoi aveţi nevoie de hotărâre. Dacă vă scapă Dumnezeu de necaz, să nu mai călcaţi poruncile lui, pentru a nu vă întoarce aici”, le-a mai spus părintele Serafim.

Cu lacrimi în ochi şi emoţie în glas deţinutele au cântat colinzi împreună cu măicuţele de la mănăstire.

„Mulţumesc conducerii Penitenciarului, este o binecuvântare să ne aflăm aici. Mulţumim şi părintelui din Penitenciar, pentru că întotdeauna este alături de noi. Mulţumim şi măicuţelor pentru că ne-au primit.

Mulţumim pentru cuvintele frumoase, pentru că avem mare nevoie de ele. Avem nevoie de sprijin, de familiile noastre, dar ele sunt departe. Este o zi minunată pentru noi şi o să ne străduim să fim mai buni. Dumnezeu ne iubeşte şi pe noi şi ne va da putere să fim mai buni”, a mărturisit la final una dintre deţinute.

„Vreau să mulţumesc maicii stareţe şi preoţilor mănăstirii pentru deschiderea pe care o au faţă de instituţia noastră. Pentru vorbele frumoase pe care le-au spus, şi sper ca acestea să ajungă în sufletele femeilor prezente astăzi aici”, declară inspector şef principal Ioan Ilea, directorul Penitenciarului Oradea.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase