Deţinute la Emanuel

5Comentarii
Deţinute la Emanuel
ORADEA - Ziua de 8 Martie a fost celebrată şi în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Oradea. 22 dintre deţinute şi trei minori au vizitat joi dimineaţa Biserica Emanuel din Oradea.

„Considerăm Biserica Emanuel un reper important în viaţa religioasă a oraşului, precum şi o clădire cu o deosebită valoare arhitecturală. Încercăm astfel să le îndrumăm pe femeile aflate în custodia instituţiei noastre către o viaţă religioasă activă, care pe lângă respectarea normelor religioase, poate conduce şi la respectarea legilor juridice”, consideră inspectorul principal Gabriel Ţica, purtătorul de cuvânt al PRMS Oradea.

„Înaintea lui Dumnezeu dispar toate barierele sociale. Înaintea lui Dumnezeu nu sunt trepte pe care unii să fie mai sus decât alţii.

Ne bucurăm să avem printre noi oaspeţi care vin dintr-un loc special şi ne rugăm ca Dumnezeu să îi ajute să treacă mai uşor peste suferinţă”, li s-a adresat deţinutelor Paul Negruţ, pastorul Bisericii Emanuel.

„Venim dintr-un loc în care suferinţa este la ea acasă. Aceste femei se află pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă, departe de familie. Atunci când greşim trebuie să răspundem pentru faptele noastre, în primul rând în faţa lui Dumnezeu şi apoi în faţa Justiţiei. Scopul nostru comun, al întegii Biserici, indiferent de confesiune, este să aducem oaia rătăcită înapoi în staulul ei”, întăreşte preotul Dan Lele, preot capelan al Penitenciarului Oradea.

După cuvintele de îmbărbătare spuse de cei doi slujitori ai lui Dumnezeu, deţinutele au ascultat un minirecital de cântări religioase, interpretate de corul Universităţii Emanuel. La rândul lor femeile din Penitenciar au cântat un cântec special pregătit pentru această ocazie.

„Este o zi specială pentru noi femeile. Am fost foarte plăcut surprinse de această ieşire. Nu am ştiut că vom veni la Biserică, a fost o surpriză.

O bucurie lăuntrică mi-a cuprins sufletul, o emoţie puternică pe care îmi este greu să o exprim în cuvinte. Mulţumim conducerii Penitenciarului pentru că s-a gândit la noi şi ne-a făcut o asemenea surpriză plăcută”, spune deţinuta D.P.

Ovidiu Morcan5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor