Deţinutele din Penitenciarul Oradea, la teatru

Deţinutele din Penitenciarul Oradea, la teatru
ORADEA – O parte dintre deţinutele aflate în custodia Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Oradea au vizionat azi alături de copii şi familie un spectacol artistic la Teatrul Arcadia din Oradea.

„Activitatea este organizată împreună cu Uniunea Femeilor Bihor, cu ocazia Zilei Copilului. Prin această acţiune vizăm întărirea legăturilor cu familia, respectiv a relaţiei mamă copil.

Familia este un puternic factor integrator în societate şi urmărim astfel responsabilizarea deţinutelor, prin asumarea rolului de mamă. Mulţumim Teatrului Arcadia, care total dezinteresat contribuie la acţiunile noastre  de reintegrare socială, Uniunii Femeilor Bihor, Hotelului Continental, care a oferit o gustare participanţilor, magazinului Selgros şi Fundaţiei Prietenia pentru cadouri”, precizează subinspector şef Gabriel Ţica, purtătorul de cuvânt al PRMS Oradea.

La spectacol au participat 27 de deţinute şi doi minori din Penitenciar, precum şi 22 de copii ai deţinutelor şi alţi 17 membri ai familiilor lor.

„Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat «Venim între voi», şi care vizează reintegrarea socială a persoanelor din detenţie.

Avem mai multe programe în care sunt implicate deţinutele, printre care se numără un curs de alfabetizare, un club cultural artistic. De asemenea, o dată pe săptămână facem împreună aerobic, dans modern şi de societate.

Sub îndrumarea doamnei Voichiţa Raţ, am punctat recent Ziua naţională a familiei, printr-un concurs de eseuri, în cadrul căruia au fost premiate zece persoane aflate în custodia Penitenciarului”, spune inginer Mioriţa Săteanu, preşedinta UFB.

În holul teatrului a mai fost organizată şi o expoziţie de tricotaje şi jucării, create de persoane private de libertate.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase