Detinuti dusi la manastire

De Otilia Șandor
Detinuti dusi la manastire
Marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului din 15 august a fost pentru 35 de persoane private de libertate ( clasificate în regim deschis) mai deosebită anul acesta.

Aceşti deţinuţi au plecat cu preotul capelan al unităţii, Lele Dan, la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea, pentru a asista aici la oficierea serviciului liturgic (Sfânta Liturghie).

După slujbă, deţinuţii au ascultat cuvântul de învăţătură al duhovnicului mănăstirii, dar şi cântările religioase intonate de grupul de măicuţe. Pentru a le atinge sufletele, părintele Marian Mărcul de la Caransebeş a interpretat pentru deţinuţi o cântare religioasă intitulată „Scrisoare către mama”, compusă de o fostă persoană privată de libertate.

De reţinut că duhovnicul Mănăstirii Sfintei Cruci a apreciat mult gradul de implicare a cms şef Ioan Ilea, şeful Penitenciarului Oradea în activităţile de voluntariat la care participă persoanele private de libertate.

Participarea deţinuţilor la slujbă liturgică din mănăstire, într-o zi cu însemnătate mare pentru creştini are ca scop implementarea şi dezvoltarea în sufletele şi mintea deţinuţilor a valorilor morale creştine.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !