Deţinuţii au aniversat Ziua Naţională

Deţinuţii au aniversat Ziua Naţională
ORADEA – Ieri, în ajunul Zilei Naţionale, doctorul în istorie Gabriel Moisa, muzeograf în cadrul Secţiei de istorie din cadrul Muzeului „Ţării Crişurilor”, a susţinut pentru deţinuţii Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Oradea, o conferinţă cu tema „1 Decembrie – Ziua naţională a României”.

„Această acţiune s-a derulat în baza unui protocol de colaborare între Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Oradea şi Muzeul «Ţării Crişurilor» din Oradea, potrivit căruia, în fiecare lună, un specialist al muzeului, participă la activităţile de reintegrare socială cu persoanele private de libertate. La manifestare s-au înscris  28 de deţinuţi, dintre care 4 minori. Organizarea acestei conferinţe, a pornit de la premisa că şi persoanele private de libertate, trebuie să fie conectate asemenea celei din comunitate, la sărbătorile naţionale”, precizează inspector principal Gabriel Ţica, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului.

În cadrul expunerii muzeograful Gabriel Moisa, le-a prezentat deţinuţilor modul de derulare a evenimentelor care au condus la Unirea de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918. Totodată a fost pus accentul pe semnificaţia acestei zile pentru istoria românilor. A fost abordată importanţa acestei sărbători, şi prin prisma  integrării României în Uniunea Europeană. La finalul expunerii, persoanele private de libertate au discutat liber cu reprezentantul Muzeului, temele abordate fiind unele istorice. 

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase