Deţinuţii au învăţat manevre de resuscitare

De Otilia Șandor
FOTO: Penitenciarul Oradea
FOTO: Penitenciarul Oradea
32 de deţinuţi au învăţat manevrele primare de resuscitare cu mâinile goale.

Pentru a marca Ziua Mondială a Sănătăţii, care se celebrează la începutul lunii aprilie din 1948 încoace, reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Oradea au organizat zilele trecute un mini-curs de prim ajutor.

„Pentru a celebra această zi, Penitenciarul Oradea a ales să desfăşoare în sprijinul deţinuţilor custodiaţi, activităţi cu un conţinut şi formă diferită de cele desfăşurate până în prezent, respectiv a unor tehnici de prim ajutor de bază (Basic Life Support – BLS – Suportul Vital de Bază Adult), bazate pe cele mai noi norme ştiinţifice de prim ajutor si aprobate de specialişti. Aceste norme se referă la tehnici cunoscute care garantează eficiente metode de prim ajutor”, a transmis Adina Bârda, purtător de cuvânt la Penitenciarul Oradea.

Evenimentul a fost pus la punct de angajaţii Compartimentului Managementul Situaţiilor de Urgenţă respectiv a Serviciului Asistenţă Psihosocială de la unitatea de detenţie orădeană şi a fost posibilă, cu sprijinul specialiştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” Bihor, respectiv de la Centrul Operaţional Judeţean.

32 au învăţat

Astfel, 32 de deţinuţi, care execută pedepse privative de libertate în regimul închis, au participat la o dezbatere interactivă, finalizată cu demonstraţii practice de acordare a primului ajutor. O sesiune cu aceeași tematică a fost desfășurată și cu personalul instituției, adresată în special personalului din sectorul operativ a căror activitate presupune interacțiune directă cu persoanele custodiate, personalul din structurile de intervenție dar și personalului din sectorul administrativ.

Reprezentanţii Penitenciarului Oradea vor ca, prin comun acord cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, în baza protocolului de colaborare încheiat, să desfăşoare trimestrial acţiuni similare ce vor avea ca şi teme: „13 septembrie – Ziua pompierilor din România” si „20 decembrie – Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !