Deţinuţii continuă protestele

Deţinuţii continuă protestele
BUCUREŞTI – Potrivit datelor oferite de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la ora 7.00 se mai aflau în grevă doar în jur de 1.500 de deţinuţi din 14 penitenciare.

“S-a discutat cu deţinuţii, unii au înţeles că problema se poate rezolva şi pe alte căi, alţii continuă. Noi nu putem cenzura sau împiedica protestul pentru că atunci când sunt probleme reale nu o facem”, a declarat Sorin Dumitraşcu, director adjunct ANP.

Mai mult, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a încercat să demonstreze că viaţa deţinuţilor nu este chiar aşa de grea. “Mâncarea e cel puţin la fel de bună ca a celorlalţi plătitori de impozite. Nu există standard european în materie de penitenciare”, a mai spus Sorin Dumitraşcu.

Numai că deţinuţii văd altfel lucrurile. “Să nu facă diferenţa între pedepse, vrem să mergem acasă la familii”, a protestat un deţinut. Cei mai mulţi deţinuţi protestează la Jilava, Rahova, Craiova, Codlea, Bacău, Galaţi, Ploieşti, Târgu-Jiu.

Ministrul Justiţiei, Monica Macovei, a declarat: “Le-am spus să negocieze cu ei, am insistat să nu se folosească forţa”.

Protestele deţinuţilor au început la sfârşitul săptămânii trecute. Ei cer condiţii mai bune de detenţie, dar şi aprobarea unui proiect de lege al deputatului Nati Meir, care propune graţierea deţinuţilor care au pedepse mai mici de cinci ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase