Detinutii si pacientii din Timisoara vor putea vota la referendum

De B.A.M.
Sectie de votare
Sectie de votare
Spre deosebire de alegerile locale, când deţinuţii nu au putut vota din cauză că niciunul nu era domiciliat pe raza secţiei de votare de care aparţine Penitenciarul Timişoara, de această dată, la referendum, cei din spatele gratiilor care au încă dreptul de a vota vor avea la dispoziţie trei secţii de votare. Şi pacienţii de la Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal din Timişoara vor beneficia de urna mobilă.

Astfel, potrivit preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Timiş, Andra Cristina Cuzman, cei 990 de deţinuţi din Penitenciarul Timişoara care nu şi-au pierdut dreptul de a vota o vor putea face la cele trei secţii din incinta Şcolii Generale nr. 16.

„Penitenciarul ne-a sesizat că sunt 990 de persoane cu drept de vot, cetăţeni cărora nu li s-a interzis dreptul electoral, motiv pentru care s-a solicitat emiterea unei hotărâri care să permite ca aceste persoane să voteze nu într-o singură secţie de votare, ci mai multe. În acest context noi am făcut o sesizare la Biroul Electoral Central, în cursul zilei de ieri, iar tot ieri a fost trimis şi răspunsul favorabil. Motiv pentru care astăzi am emis o hotărâre a Biroului Electoral Judeţean că în afara Secţiei 162, căreia îi este arondat penitenciarul, se poate adresa conducerea penitenciarului şi secţiilor 161 şi 163, toate cele trei secţii având sediul în incinta Şcolii Generale nr. 16 din Timişoara”, a declarat preşedintele BEJ Timiş.

De asemenea, urne mobile de la trei secţii de votare vor fi puse la dispoziţia pacienţilor din Spitalul Judeţean, în timp ce persoanele internate la Spitalul Municipal din Timişoara vor avea la dispoziţie două urne mobile.

„Două instituţii sanitare la nivelul judeţului Timiş care au mai mult de 300 de pacienţi cu drept de vot. Este vorba de Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal. Spitalul Judeţean se va adresa către trei secţii de votare, iar Spitalul Municipal către două secţii de votare, fiecare dintre acestea fiind identificate şi comunicate prin decizia Biroului Electoral Judeţean”, a mai spus Cuzman.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !